
Így készül a hamisítatlan, balatoni strandlángos, szuper ez a recept
Balatoni strandlángos nélkül nincs is nyár! Készítsd el otthon, ebben a receptben tuti nem fogsz csalódni! Az egész család imádni fogja.
Ha már most megkívántad a lángos, nem kell várni, míg a strandon ehetsz belőle. Mutatjuk a receptet, és máris nekiláthatsz, hogy délutánra készen is legyen.

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl kefir
- 1 ek só
- 1,5 dl langyos víz
- csipet szódabikarbóna
Így készítsd el:
- Keverd össze a liszttel a szódabikarbónát, és morzsold bele az élesztőt. Add hozzá a kefirt és a langyos vizet. Az egészet jól keverd össze úgy, hogy hólyagos legyen a tészta.
- Hagyd állni egy órán át. Borítsd rá a tésztát egy olajjal megkent munkalapra, és olajos kézzel formálj belőle ökölnyi nagyságú gömböket.
- Serpenyőben, forró olajban süsd ki. A tésztát olajos kézzel húzd szét, és dobd bele a forró olajba. Az egyik oldalát fedővel lefedve a másikat pedig fedő nélkül süsd. Így lesz fantasztikusan ropogós a tészta.
- Amikor aranybarna, vedd ki a kész lángost, és szedd papírtörlőre, hogy lecsöpöghessen az olaj róla.
- Frissen melegen eheted is!
- Természetesen fokhagyma, tejföl sajt és sonka is szuper a tetejére. Ízlés szerint pakold meg a lángost.
Jó étvágyat!
Tipp: Ha barátokat vagy az egész családot várod, készítheted dupla mennyiségben lángost. De ha máskor is szívesen eszel belőle, akkor zárható dobozban a hűtőbe is teheted a kész tésztát. Egy hétig is eláll.







