RETRO RÁDIÓ

Így készül a hamisítatlan, balatoni strandlángos, szuper ez a recept

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 05. 31. 11:00

Balatoni strandlángos nélkül nincs is nyár! Készítsd el otthon, ebben a receptben tuti nem fogsz csalódni! Az egész család imádni fogja.

Ha már most megkívántad a lángos, nem kell várni, míg a strandon ehetsz belőle. Mutatjuk a receptet, és máris nekiláthatsz, hogy délutánra készen is legyen.

Hungarian,Deep,Fried,Flatbread,With,Cream,And,Cheese
Fotó: Mehes Daniel /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl kefir
  • 1 ek só
  • 1,5 dl langyos víz
  • csipet szódabikarbóna

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a liszttel a szódabikarbónát, és morzsold bele az élesztőt. Add hozzá a kefirt és a langyos vizet. Az egészet jól keverd össze úgy, hogy hólyagos legyen a tészta.
  2. Hagyd állni egy órán át. Borítsd rá a tésztát egy olajjal megkent munkalapra, és olajos kézzel formálj belőle ökölnyi nagyságú gömböket. 
  3. Serpenyőben, forró olajban süsd ki. A tésztát olajos kézzel húzd szét, és dobd bele a forró olajba. Az egyik oldalát fedővel lefedve a másikat pedig fedő nélkül süsd. Így lesz fantasztikusan ropogós a tészta.
  4. Amikor aranybarna, vedd ki a kész lángost, és szedd papírtörlőre, hogy lecsöpöghessen az olaj róla. 
  5. Frissen melegen eheted is!
  6. Természetesen fokhagyma, tejföl sajt és sonka is szuper a tetejére. Ízlés szerint pakold meg a lángost.

Jó étvágyat!

Tipp: Ha barátokat vagy az egész családot várod, készítheted dupla mennyiségben lángost. De ha máskor is szívesen eszel belőle, akkor zárható dobozban a hűtőbe is teheted a kész tésztát. Egy hétig is eláll.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.