FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.10.

Ne dobd ki a fonnyadt krumplit, mutatunk hozzá egy szuper receptet

Mentsd meg az öreg krumplit és idézd fel a régi ízeket! Receptünk régi nagy klasszikus, és nemcsak a gyerekek fognak örülni neki!

Ki ne dobd a fonnyadt krumplit! Még megmentheted, és isteni finomságot készíthetsz belőle. A magyar konyha egyik kedvenc desszertje, a nudli ismét felkerülhet a család hétvégi menüjébe. Az öreg krumplit kidobás helyett használd el nudlihoz, íme a fantasztikus recept!

Food
Fotó: Creaturart Images / Shutterctock

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 ek búzadara
  • 2 ek olaj
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa

tetejére

  • lekvár
  • dió
  • mák
  • porcukor
  • fahéj

Így készítsd el:

  1. Főzd meg a krumplit héjában. Öntsd le róla a vizet, hűtsd le. Törd át krumplinyomóval.
  2. A burgonyához add hozzá a lisztet, az olajat, a búzadarát és sózd meg. Gyúrd tésztává.
  3. Egy deszkára szórj lisztet és a tésztából nyújts belőle ujjnyi vastag rudakat. Ezeket vágd fel apróra, és sodord össze a kezeddel nudli formájúvá.
  4. Forrásban lévő vízben főzd őket ki. Csepegtesd le a vizet, öblítsd át a tésztát és tedd egy tálba. 
  5. Lekvárral, dióval, mákkal, fahéjjal, porcukorral ízesítsd , ízlés szerint.

Jó étvágyat!
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek