kulcsár edina
Főzéskor érdemes félretenni ahelyett, hogy a kukában végezné; ugyanis csodálatosan fejlődnek tőle a szobanövények.
Az egyik legnépszerűbb köret hazánkban a burgonya, így rengeteg krumplihéj kerül a kukába egy háztartásban. Érdemes a komposztra dobni, de adhatsz belőle a szobanövényeidnek is, ugyanis a krumpli héjában rengeteg tápanyag található, egyebek között nitrogén, foszfor, kálium és kalcium is. Ezek pedig mind szükségesek ahhoz, hogy szépen fejlődjenek a növények.
A krumpli héját nem elég bedobni a cserépbe a virágok mellé, sokkal hatékonyabb, ha tápoldatot készítesz belőle. Tedd a héjakat egy zárható edénybe, öntsd fel fél liter vízzel és két evőkanál 10%-os ecettel. Utóbbi segít, hogy gyorsabban beinduljon a fermentálódás, és hatására jobban kioldódnak a héjból a tápanyagok. Tedd hűvös helyre, és hagyd állni a keveréket két napig. Majd az elkészült tápoldattal locsold meg a növényeidet.