tóth gabi
Ahány ház, annyi recept, de abban mindenki egyetért, hogy a bableves füstölt csülökkel az igazi! Mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!
Hiába van egy jó recepted, ha néhány alapvető trükk nincs a tarsolyodban, nem lesz tökéletes a csülkös bableves. A legnagyobb titka, hogy türelmesnek kell lenni, hiszen mind a füstölt csülök, mind a bab sokáig fő, így olyan napokra érdemes betervezni, amikor bőven jut idő főzni. Ez a tartalmas leves nemcsak finom, de energiában gazdag, ráadásul olyan kiadós, hogy egész hétvégén jóllakik belőle a család. Mutatjuk, hogyan tudod tökélyre fejleszteni a recepted!
Jóféle csülökkel kezdődik
Kerüld a gyorspácolt, füstízű, vagyis ízesített húsokat, inkább áldozz a csülökre egy kicsivel több pénzt, de az legyen jóféle: vagyis hagyományos eljárással füstölt. Ezeket a húsokat sózzák füstölés előtt, így érdemes őket hideg vízben áztatni főzés előtt.
Egy kis kolbász is elfér benne
Bár a füstölt ízt a csülök adja, egy kevés kolbásztól csak teltebb, gazdagabb lesz a bableves, bátran tegyél bele legalább egy szál minőségi lángolt vagy füstölt kolbászt.
Készítsd elő a babot is
A legszebben nagy szemű tarkababbal mutat a leves, de bármilyen megfelel. A lényeg, hogy a szárazbabot egy éjszakára hideg vízbe kell áztatni, így gyorsabban megfő másnap.
Csülkös bableves recept
Hozzávalók:
Elkészítés: