
Elő az üde ízekkel: Így készül a tavaszi zöldborsóleves
Miközben várjuk a tavaszt, egyre inkább vágyunk a zsenge zöldborsóból készült, ízletes levesre. Mutatjuk hozzá a szuper receptet.
A nagyidnál biztos te is ettél az isteni friss borsólevesből, amiből nem hiányozhatott a kedvenc vajas galuskád sem. A piacon vásárolt friss borsóból tavasszal már főzheted is a szuper levest. Addig pedig fagyasztott borsót használj, szerencsére megőrzi az üde ízeket. Íme a recept:

Hozzávalók:
- 50 dk kifejtett zöldborsó/ vagy fagyasztott borsó
- 2 db sárgarépa
- kevés zsír
- karalábé
- 1 csokor petrezselyem
- cukor
- só, őrölt bors
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- őrölt pirospaprika
a galuskához:
- 1 db tojás
- 3 ek. liszt
- 1 kk vaj
- só
- kevés apróra vágott petrezselyem
Így készítsd el:
- Pucold meg a sárgarépát és karikázd fel, majd kevés zsiradékon dinszteld meg, szórd rá a pirospaprikát, de gyorsan vedd is le a tűzről. Add hozzá a zöldborsót, a paradicsomot, a zöldpaprikát a karalábét , a petrezselymet és öntsd fel vízzel. Sózd, borsozd és egy késhegynyi cukorral ízesítsd.
- Amikor a paprika és a paradicsom megfőtt, vedd ki a levesből. A galuska alapanyagait keverd össze, amikor már puha a borsó, szaggasd bele a levesbe.
Jó étvágyat hozzá!
+ Tipp:
A borsólevesnek számos változata létezik. Zsiradéknak választhatsz kacsazsírt, és tehetsz bele csirkeaprólékot is a teltebb ízekért. Esetleg egy kis fokhagymával csavarhatsz a harmóniáján. Természetesen be is sűrítheted egy kis liszttel. Mutatunk egy fantasztikus videót, ami egy extra recept alapján készült el!
Jó étvágyat!







