tóth gabi
Ezt a háztartási csodaszert senkinek nem kell bemutatni, a szódabikarbóna már többször bizonyított, ha takarításról van szó. De mi köze a tojáshoz? Zseniális trükköt mutatunk!
Ez az egyszerű, természetes szer már rengeteg háziasszonynak megkönnyítette az életét, nem túlzás azt mondani, hogy a szódabikarbóna igazi csodaszer! Szinte nincs is olyan takarítási feladat, amiben ne segíthetne; de a konyhában is nagy hasznát veheted, és nemcsak akkor, ha süteményt akarsz sütni – hanem akkor is, ha főtt tojást készítesz.
Bizonyára veled is megesett már, hogy a főtt tojás héja csak cafatokban jött le, hiába igyekeztél óvatosan pucolni. Így azonban nemcsak kárba megy a rengeteg fehérje, de még a látvány is pocsék lesz. Ezt a problémát azonban gyorsan kiküszöbölheted, ha a tojások főzővizébe teszel fél teáskanál szódabikarbónát; így ugyanis könnyedén le tudod hámozni majd a héjukat! Akkor érdemes beletenni, amikor még hideg a víz; így jobban átjárja a tojásokat. A végeredmény pedig tökéletes állagú és látványú főtt tojás lesz, az ízét pedig semennyire nem befolyásolja a szódabikarbóna.