Te is imádod a majonézes burgonyát? A karácsonyi asztal egyik kedvenc körete. Mutatunk egy receptet, amit ha követsz az elkészítéskor, akkor az egész családnak ízleni fog a salátád. Kihagyhatatlan!
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
só
2 db lila hagyma
1 db vöröshagyma
öntethez:
0,5 dl ecet
1 l víz
2 ek cukor
majonézhez:
2 db tojás
1 ek mustár
3 dl olaj
só, bors
kevés citrom leve
porcukor
2 dl tejföl
Így készítsd el:
Burgonyát héjában, sós vízben főzd meg, majd húzd le a héját. Hagyd teljesen kihűlni a krumplit, majd karikázd fel. A lila-és a vöröshagymát vágd fel vékony karikákra.
Nagyjából 1 liter sós, cukros, ecetes salátalevet készíts, ízlés szerint ízesítsd - mustár, bors és 1-2 babérlevél nagyon illik hozzá. Ebbe a lébe tedd bele a krumpli és hagymaszeleteket, és hagyd 3 órán át állni.
A majonézhez a mustárt és a tojássárgákat keverd össze, majd az olajat szinte cseppenként, lassan add hozzá, közben folyamatosan kevergesd. Tegyél hozzá sót, borsot, citromlevet és porcukrot. A végén pedig a tejfölt keverd hozzá.
A krumplit és a hagymát szűrd le, és tedd egy tálba. Az elkészült majonézes mártással pedig keverd el alaposan, de ne törd össze a burgonyát.
Utólag még ízesítheted, sózhatod. Hagyd néhány óráig még a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.