Az ünnepi asztal egyik nagyon fontos és ízletes körete a majonézes krumpli. Különösen ízletes lesz, ha ezt a receptet követed.
Te is imádod a majonézes burgonyát? A karácsonyi asztal egyik kedvenc körete. Mutatunk egy receptet, amit ha követsz az elkészítéskor, akkor az egész családnak ízleni fog a salátád. Kihagyhatatlan!
Fotó: mindmegette.hu
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
só
2 db lila hagyma
1 db vöröshagyma
öntethez:
0,5 dl ecet
1 l víz
2 ek cukor
majonézhez:
2 db tojás
1 ek mustár
3 dl olaj
só, bors
kevés citrom leve
porcukor
2 dl tejföl
Így készítsd el:
Burgonyát héjában, sós vízben főzd meg, majd húzd le a héját. Hagyd teljesen kihűlni a krumplit, majd karikázd fel. A lila-és a vöröshagymát vágd fel vékony karikákra.
Nagyjából 1 liter sós, cukros, ecetes salátalevet készíts, ízlés szerint ízesítsd - mustár, bors és 1-2 babérlevél nagyon illik hozzá. Ebbe a lébe tedd bele a krumpli és hagymaszeleteket, és hagyd 3 órán át állni.
A majonézhez a mustárt és a tojássárgákat keverd össze, majd az olajat szinte cseppenként, lassan add hozzá, közben folyamatosan kevergesd. Tegyél hozzá sót, borsot, citromlevet és porcukrot. A végén pedig a tejfölt keverd hozzá.
A krumplit és a hagymát szűrd le, és tedd egy tálba. Az elkészült majonézes mártással pedig keverd el alaposan, de ne törd össze a burgonyát.
Utólag még ízesítheted, sózhatod. Hagyd néhány óráig még a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.