Újabb hangfelvétel: "Magyar Péter egy nárcisztikus p*cs"

INSIDER
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.02.

Ettől lesz isteni finom a majonézes krumpli

Az ünnepi asztal egyik nagyon fontos és ízletes körete a majonézes krumpli. Különösen ízletes lesz, ha ezt a receptet követed.

Szerző Ripost

Te is imádod a majonézes burgonyát? A karácsonyi asztal egyik kedvenc körete. Mutatunk egy receptet, amit ha követsz az elkészítéskor, akkor az egész családnak ízleni fog a salátád. Kihagyhatatlan!

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 2 db lila hagyma
  • 1 db vöröshagyma

öntethez:

  • 0,5 dl ecet
  • 1 l víz
  • 2 ek cukor

majonézhez:

  • 2 db tojás
  • 1 ek mustár
  • 3 dl olaj
  • só, bors
  • kevés citrom leve
  • porcukor
  • 2 dl tejföl

Így készítsd el:

  1. Burgonyát héjában, sós vízben főzd meg, majd húzd le a héját. Hagyd teljesen kihűlni a krumplit, majd karikázd fel. A lila-és a vöröshagymát vágd fel vékony karikákra.
  2. Nagyjából 1 liter sós, cukros, ecetes salátalevet készíts,  ízlés szerint ízesítsd - mustár, bors és 1-2 babérlevél nagyon illik hozzá. Ebbe a lébe tedd bele a krumpli és hagymaszeleteket, és hagyd 3 órán át állni.
  3. A majonézhez a mustárt és a tojássárgákat keverd össze, majd az olajat szinte cseppenként, lassan add hozzá, közben folyamatosan kevergesd. Tegyél hozzá sót, borsot, citromlevet és porcukrot. A végén pedig a tejfölt keverd hozzá.
  4. A krumplit és a hagymát szűrd le, és tedd egy tálba. Az elkészült majonézes mártással pedig keverd el alaposan, de ne törd össze a burgonyát.
  5. Utólag még ízesítheted, sózhatod. Hagyd néhány óráig még a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek