RETRO RÁDIÓ

Ettől lesz isteni finom a majonézes krumpli

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 01. 02. 10:30

Az ünnepi asztal egyik nagyon fontos és ízletes körete a majonézes krumpli. Különösen ízletes lesz, ha ezt a receptet követed.

Te is imádod a majonézes burgonyát? A karácsonyi asztal egyik kedvenc körete. Mutatunk egy receptet, amit ha követsz az elkészítéskor, akkor az egész családnak ízleni fog a salátád. Kihagyhatatlan!

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 2 db lila hagyma
  • 1 db vöröshagyma

öntethez:

  • 0,5 dl ecet
  • 1 l víz
  • 2 ek cukor

majonézhez:

  • 2 db tojás
  • 1 ek mustár
  • 3 dl olaj
  • só, bors
  • kevés citrom leve
  • porcukor
  • 2 dl tejföl

Így készítsd el:

  1. Burgonyát héjában, sós vízben főzd meg, majd húzd le a héját. Hagyd teljesen kihűlni a krumplit, majd karikázd fel. A lila-és a vöröshagymát vágd fel vékony karikákra.
  2. Nagyjából 1 liter sós, cukros, ecetes salátalevet készíts,  ízlés szerint ízesítsd - mustár, bors és 1-2 babérlevél nagyon illik hozzá. Ebbe a lébe tedd bele a krumpli és hagymaszeleteket, és hagyd 3 órán át állni.
  3. A majonézhez a mustárt és a tojássárgákat keverd össze, majd az olajat szinte cseppenként, lassan add hozzá, közben folyamatosan kevergesd. Tegyél hozzá sót, borsot, citromlevet és porcukrot. A végén pedig a tejfölt keverd hozzá.
  4. A krumplit és a hagymát szűrd le, és tedd egy tálba. Az elkészült majonézes mártással pedig keverd el alaposan, de ne törd össze a burgonyát.
  5. Utólag még ízesítheted, sózhatod. Hagyd néhány óráig még a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.