Létrehozva: 2024.01.28.

Így készül a házi kenőmájas, ennél finomabb nincs

Ha túlságosan műízűnek érzed a bolti verziót, akkor készítsd el a saját kenőmájasodat! Boros Vali gyors és egyszerű receptjével nem tudsz hibázni!

A kenőmájast szinte mindenki szereti, de igazán nehéz – ha nem lehetetlen – olyat vásárolni a boltban, amilyen gyerekkorunkban volt. Ma már egyre kevésbé van májízük ezeknek a készítményeknek; így ha nosztalgiázni szeretnél, és egészséges, tápláló ételt tennél az asztalra, akkor készítsd el magad a kenőmájast! Mivel a máj, mint alapanyag, olcsó, így lehet, hogy árban sokkal jobban jössz ki, mintha megvennéd az üzletben. Ráadásul ebből mindenki repetázni fog, így attól sem kell tartanod, hogy nem fog elfogyni. Készítheted csirke- és sertésmájból egyaránt, a fűszerezés pedig csak rajtad áll. Boros Vali, a szabolcsi csodaháziasszony az interneten megosztotta, ő hogyan készíti a házi kenőmájast. Mutatjuk a receptet!

Homemade,Turkey,Or,Chicken,Liver,Pate,In,A,Glass,Jar
Sokkal finomabb a házi kenőmájas, mint a bolti! Fotó: SMarina /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 15 dkg vaj
  • 1 tk fehér bors
  • 2 tk só
  • 2 tk mustár

Elkészítés:

  • Vágd karikákra a hagymát, dinszteld meg 10 dkg vajon, majd add hozzá a megtisztított májat is. Pirítsd rózsaszínre, majd fűszerezd meg, és pürésítsd botmixerrel, közben add hozzá a maradék vajat és a mustárt is. 
  • A krémesre kikevert kenőmájast kanalazd befőttesüvegekbe. Az üvegeket pedig állítsd egy fazék vízbe úgy, hogy kb. kétharmad részük legyen víz alatt. A pástétomot 70 Celsius fokon abáld az üvegben két órán keresztül; ha biztosra akarsz menni, tedd szárazdunsztba is az üvegeket, és hagyd, hogy ott hűljenek ki.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek