Létrehozva: 2023.12.31.

Idén ne mustárral dobd fel a virslit, próbáld ki ezeket a mártogatós szószokat hozzá!

A szilveszteri menü elmaradhatatlan része a finom, roppanós főtt virsli. De mi a helyzet, ha valaki nem szereti a mustárt? Szerencsére akkor se kell lemondani erről a finomságról, mutatjuk, mivel lesz mennyei lakoma a virsli!

Több oka is lehet, hogy nem a jól megszokott mustár kerül a virsli mellé mártogatósnak; ezek közül persze a leggyakoribb, hogy elfogyott a mustár, de megeshet, hogy valaki nincs különösebben odáig érte, és akad, aki allergiás rá. Szerencsére a virsli mellé rengeteg mártogatós passzol, amivel még finomabb is lehet, mint mustárral! Ezek közül gyűjtöttük össze a legfinomabbakat, hogy tökéletes legyen a szilveszteri vacsora!

virsli
Nem kell üresen enned a virslit, ha nem szereted a mustárt! / Fotó: HandmadePictures / Shutterctock (Illusztráció)

Sajtszósz

Hozzávalók:

  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 12 dkg sajt
  • só, fehér bors

Elkészítés: 

  • Olvaszd meg a vajat, add hozzá a lisztet, és pirítsd 1-2 percig. Folyamatosan kevergetve öntsd fel a tejjel, forrald fel, és keverd csomómentesre. Öt percig főzd, majd add hozzá a reszelt sajtot, és addig kevergesd, míg teljesen fel nem olvad. 
  • A végén sózd, borsozd, majd várj, míg kihűl. Hot dogra kiváló öntet, de mártogatósként is felhasználhatod a virsli mellé.

Ketchupos pikáns szósz

Hozzávalók:

  • 6 ek ketchup
  • 1 db csilipaprika
  • oregánó, kakukkfű, bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

  • A megtisztított fokhagymát reszeld le, vágd apróra a csilipaprikát, és távolítsd le a magjait.
  • Keverd a ketchupbe a sót, borsot, fokhagymát, zöldfűszereket. Alaposan keverd össze, és hagyd állni 1-2 órán át. Mártogatósként tálalhatod.

Kapros-tejfölös mártogatós

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1,5 ek olaj (olíva)
  • 30 dkg tejföl
  • 20 dkg ricotta
  • só, szárított kapor

Elkészítés:

  • Vágd vékony szeletekre a megtisztított póréhagymát, reszeld le a citrom héját, és a levét facsard ki. 
  • Hevíts olajat egy lábasban, add hozzá a póréhagymát, a fokhagymát és a citromhéjat, majd párold folyamatosan kevergetve 3 percig. Add hozzá a citromlé felét, főzd össze, majd hagyd hűlni 15 percig. 
  • Ha kihűlt, keverd össze a ricottával, a maradék citromlével, ízesítsd sóval és kaporral. Tehetsz hozzá friss petrezselyemlevelet is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek