RETRO RÁDIÓ

Idén ne mustárral dobd fel a virslit, próbáld ki ezeket a mártogatós szószokat hozzá!

Létrehozva2023. 12. 31. 12:15

A szilveszteri menü elmaradhatatlan része a finom, roppanós főtt virsli. De mi a helyzet, ha valaki nem szereti a mustárt? Szerencsére akkor se kell lemondani erről a finomságról, mutatjuk, mivel lesz mennyei lakoma a virsli!

Több oka is lehet, hogy nem a jól megszokott mustár kerül a virsli mellé mártogatósnak; ezek közül persze a leggyakoribb, hogy elfogyott a mustár, de megeshet, hogy valaki nincs különösebben odáig érte, és akad, aki allergiás rá. Szerencsére a virsli mellé rengeteg mártogatós passzol, amivel még finomabb is lehet, mint mustárral! Ezek közül gyűjtöttük össze a legfinomabbakat, hogy tökéletes legyen a szilveszteri vacsora!

virsli
Nem kell üresen enned a virslit, ha nem szereted a mustárt! / Fotó: HandmadePictures / Shutterctock (Illusztráció)

Sajtszósz

Hozzávalók:

  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 12 dkg sajt
  • só, fehér bors

Elkészítés: 

  • Olvaszd meg a vajat, add hozzá a lisztet, és pirítsd 1-2 percig. Folyamatosan kevergetve öntsd fel a tejjel, forrald fel, és keverd csomómentesre. Öt percig főzd, majd add hozzá a reszelt sajtot, és addig kevergesd, míg teljesen fel nem olvad. 
  • A végén sózd, borsozd, majd várj, míg kihűl. Hot dogra kiváló öntet, de mártogatósként is felhasználhatod a virsli mellé.

Ketchupos pikáns szósz

Hozzávalók:

  • 6 ek ketchup
  • 1 db csilipaprika
  • oregánó, kakukkfű, bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

  • A megtisztított fokhagymát reszeld le, vágd apróra a csilipaprikát, és távolítsd le a magjait.
  • Keverd a ketchupbe a sót, borsot, fokhagymát, zöldfűszereket. Alaposan keverd össze, és hagyd állni 1-2 órán át. Mártogatósként tálalhatod.

Kapros-tejfölös mártogatós

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1,5 ek olaj (olíva)
  • 30 dkg tejföl
  • 20 dkg ricotta
  • só, szárított kapor

Elkészítés:

  • Vágd vékony szeletekre a megtisztított póréhagymát, reszeld le a citrom héját, és a levét facsard ki. 
  • Hevíts olajat egy lábasban, add hozzá a póréhagymát, a fokhagymát és a citromhéjat, majd párold folyamatosan kevergetve 3 percig. Add hozzá a citromlé felét, főzd össze, majd hagyd hűlni 15 percig. 
  • Ha kihűlt, keverd össze a ricottával, a maradék citromlével, ízesítsd sóval és kaporral. Tehetsz hozzá friss petrezselyemlevelet is.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.