Szuperkedd Amerikában, Trump végképp az élre törhet

POLITIK
Létrehozva: 2023.11.16.

Ez az igazi töltött káposzta 5 titka

Ahány ház, annyiféle recept létezik erre a hagyományos magyar fogásra. Van viszont néhány alapszabály, amit érdemes betartanod, ha szeretnéd, hogy tökéletes legyen. Lássuk ezeket!

Nemcsak karácsonyra érdemes töltött káposztát főzni, máris elkészítheted az első adagot! Persze kevessel nem érdemes bajlódni, hiszen így is, úgy is elfogy, ráadásul le is lehet fagyasztani, így bármikor elővehető, ha nincs idő főzni. Az sem mítosz, hogy minél többször melegítik a káposztát, annál finomabb. Többféle receptet is találhatsz hozzá, de vannak dolgok, melyek mindegyikben közösek, és amelyek elengedhetetlenek a tökéletes töltött káposztához.

Food,In,The,Hotel,,In,The,Café
A tökéletes töltött káposzta fő titka a türelem. Fotó: mlg7771

1. Csak hibátlan káposztával érd be

Hiába a jól ízesített töltelék, ha hitvány a káposzta: fontos, hogy káposztalevél és a savanyú káposzta tökéletes legyen. A levél legyen ropogós, enyhén sárgás színű, és ne legyen semmilyen mellékíze – ha túl savanyúnak találod, akkor öblítsd le. A savanyú káposzta lehetőleg érlelt legyen, ne savanyított, utóbbival nem az igazi a töltött káposzta!

2. Ezek a fűszerek ne maradjanak ki

Egyéni ízlés kérdése a fűszerezés, de babérlevelet, köményt, borsot és petrezselymet kötelező használni a káposztához; a tölteléknek pedig elmaradhatatlan része a fokhagyma, a fűszerpaprika és a pirított hagyma!

3. Füstölt hús nélkül bele se kezdj

Tény, hogy nélküle is meg lehet csinálni, de a tökéletes töltött káposztának ez a lelke. Vegyél a hentesnél szép füstölt tarját, csülköt vagy oldalast, előző nap áztasd be, majd főzd félpuhára külön lében. Az előfőzött füstölt húsokat pedig tedd a töltelékek alá a fazékba, és főzd meg a káposztával együtt. 

4. Jóféle rizst válassz

A darált hús és a fűszerek mellett a töltelék lelke a rizs; nem lehet sem túlfőtt, sem főtlen, az egész töltöttkáposzta-élményt elveheti, ha nem sikerül jól. Ha biztosra akarsz menni, kerek szemű rizsfajtát válassz, mert egyrészt mutatósabb, másrészt pedig krémesebb állagú lesz tőle a töltelék, mint a hosszú szemű rizzsel.

5. Legyél türelmes a főzésnél

Ha kész vagy a töltelékekkel, összeállítottad a fazék tartalmát, már nincs szükséged másra, mint egy jó nagy adag türelemre. A töltött káposzta ugyanis akkor a legfinomabb, ha lassú tűzön másfél-két órán át főzöd. Közben kevergetni tilos, legfeljebb kicsit megrázogatni a fazekat, de vigyázz, meg ne törjenek a töltelékek. A tökéletes töltött káposzta alatt kevés lé van, a káposzta még roppanós, a töltelék pedig puha.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meglepő részletek derültek ki Krausz Gábor és Mikes Anna kapcsolatáról - videó

origo.hu

Új pénzeket vezetnek be Magyarországon

metropol.hu

."Nem hülye, tudja" – Gulácsi nagyot hibázott, ki véd a Real Madrid ellen?

hirtv.hu

A tábor után a Ferencváros vezérszurkolója is üzent Tordai Bencének

ripost.hu

Szoboszlainak hadat üzentek; egy mozdulattal közellenség lett a magyar futballsztár

vg.hu

Előre szóltak: szerdától felmegy a benzin ára

origo.hu

Ez az orosz bejelentés mindent megváltoztathat

travelo.hu

A tavaszi szünet első napján nyit újra a magyar szafari park

life.hu

A stressztől is felborulhat a menstruációs ciklusod (hirdetés)

life.hu

A hüvelyflóra sokszínűsége: a mikrobiomunk egyéni mintázata (hirdetés)

she.life.hu

Így szüntette meg a cikluszavaromat a barátcserje (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Így lesz roppanós a rántott csirke, tojás nélkül is

FAZÉK

Nagyanyáink legjobb receptje: így készül az igazi körömpörkölt

FAZÉK

Így készül a görög krumplipüré: ilyen finomat még nem ettél!

FAZÉK

Így készül a ropogós rántott hús, ezt a trükköt ismerned kell

FAZÉK

Isteni csokitorta, csak 2 hozzávalóból

FAZÉK

Ettől a trükktől lesz tökéletes a csülkös bableves

FAZÉK

3 olcsó, egyszerű vacsora böjt idejére

FAZÉK

Eddig rosszul főzted a tésztát: eláruljuk, hogy csináld!