Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK
Létrehozva: 2023.11.16.

Ez az igazi töltött káposzta 5 titka

Ahány ház, annyiféle recept létezik erre a hagyományos magyar fogásra. Van viszont néhány alapszabály, amit érdemes betartanod, ha szeretnéd, hogy tökéletes legyen. Lássuk ezeket!

Nemcsak karácsonyra érdemes töltött káposztát főzni, máris elkészítheted az első adagot! Persze kevessel nem érdemes bajlódni, hiszen így is, úgy is elfogy, ráadásul le is lehet fagyasztani, így bármikor elővehető, ha nincs idő főzni. Az sem mítosz, hogy minél többször melegítik a káposztát, annál finomabb. Többféle receptet is találhatsz hozzá, de vannak dolgok, melyek mindegyikben közösek, és amelyek elengedhetetlenek a tökéletes töltött káposztához.

Food,In,The,Hotel,,In,The,Café
A tökéletes töltött káposzta fő titka a türelem. Fotó: mlg7771

1. Csak hibátlan káposztával érd be

Hiába a jól ízesített töltelék, ha hitvány a káposzta: fontos, hogy káposztalevél és a savanyú káposzta tökéletes legyen. A levél legyen ropogós, enyhén sárgás színű, és ne legyen semmilyen mellékíze – ha túl savanyúnak találod, akkor öblítsd le. A savanyú káposzta lehetőleg érlelt legyen, ne savanyított, utóbbival nem az igazi a töltött káposzta!

2. Ezek a fűszerek ne maradjanak ki

Egyéni ízlés kérdése a fűszerezés, de babérlevelet, köményt, borsot és petrezselymet kötelező használni a káposztához; a tölteléknek pedig elmaradhatatlan része a fokhagyma, a fűszerpaprika és a pirított hagyma!

3. Füstölt hús nélkül bele se kezdj

Tény, hogy nélküle is meg lehet csinálni, de a tökéletes töltött káposztának ez a lelke. Vegyél a hentesnél szép füstölt tarját, csülköt vagy oldalast, előző nap áztasd be, majd főzd félpuhára külön lében. Az előfőzött füstölt húsokat pedig tedd a töltelékek alá a fazékba, és főzd meg a káposztával együtt. 

4. Jóféle rizst válassz

A darált hús és a fűszerek mellett a töltelék lelke a rizs; nem lehet sem túlfőtt, sem főtlen, az egész töltöttkáposzta-élményt elveheti, ha nem sikerül jól. Ha biztosra akarsz menni, kerek szemű rizsfajtát válassz, mert egyrészt mutatósabb, másrészt pedig krémesebb állagú lesz tőle a töltelék, mint a hosszú szemű rizzsel.

5. Legyél türelmes a főzésnél

Ha kész vagy a töltelékekkel, összeállítottad a fazék tartalmát, már nincs szükséged másra, mint egy jó nagy adag türelemre. A töltött káposzta ugyanis akkor a legfinomabb, ha lassú tűzön másfél-két órán át főzöd. Közben kevergetni tilos, legfeljebb kicsit megrázogatni a fazekat, de vigyázz, meg ne törjenek a töltelékek. A tökéletes töltött káposzta alatt kevés lé van, a káposzta még roppanós, a töltelék pedig puha.

 

origo.hu

Dühöngenek a nézők Párizsban, átverték őket, nem látnak semmit a megnyitóból

ripost.hu

Svéd uborkasaláta télire: ha így rakod el, friss és roppanós marad

borsonline.hu

Fogja a gyereket és megy: elköltözik Nádai Anikó

magyarnemzet.hu

Elárulta a szakértő, hogy játszhatja ki Magyarország az ukránok olajstopját

life.hu

Hamis krumplisaláta: ha ezzel a zöldséggel helyettesíted a burgonyát, senki sem veszi észre a különbséget

vg.hu

Párizs 2024: példátlan, ami a kínai úszókkal történik – ez már Amerikának is sok

ripost.hu

Miért viselkedik így Milák Kristóf? Kitálalt a világbajnok legenda

mindmegette.hu

Ingyen jutott pisztáciához az Aldiban egy magyar vásárló, nem hiszed el, hogyan csinálta

ripost.hu

Ezek nem lehetnek majd a gyerekeknél szeptembertől az iskolában: itt a lista!

ripost.hu

Akik mindig a maguk feje után mennek: ők a leglázadóbb csillagjegyek

ripost.hu

Összeroppant a gyásztól Katus Attila

ripost.hu

Belép a Merkúr a Szűz jegyébe: ennek a 3 csillagjegynek segít rendbe hozni az életét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Cukkini fordítva: próbáld ki ezt az isteni sajtkrémes pitét

FAZÉK

Így készül a török lecsó, kóstold meg te is

FAZÉK

Tedd az uborkát a mosogatógépbe és nem bánod meg

FAZÉK

Mit csinálj a cukkinivel, ha ontja a kert? Mutatjuk!

FAZÉK

Ne dobd ki a dinnyehéjat, eszméletlen, mire jó

FAZÉK

Svéd uborkasaláta télire: ha így rakod el, friss és roppanós marad

FAZÉK

Olcsó vacsora: Villámgyorsan elkészül az isteni krumpligombóc

FAZÉK

Megégett a pirospaprika a bográcsban? Így mentsd meg a pörköltet