tóth gabi
Időnként érdemes felfedezni a húsmentes ételeket is, hiszen nemcsak egészségesek, nagyon finomak is, és ezekkel a receptekkel változatosabb lesz az otthoni menü. Ha így készíted el a lencsét, még a húsimádók is megnyalják utána a tíz ujjukat!
Érdemes időnként kikacsintani a vegetáriánus konyha felé, hiszen aki húsmentesen étkezik, annak nagyon kreatívnak kell lennie, hogy pótolja a húst; ezért megszámlálhatatlanul sok olyan recept akad, melyekkel a húsfogyasztó háztartások is feldobhatják a heti menüt. A lencse például egy igencsak népszerű alapanyag a vegetáriánus étrendben, hiszen magas fehérjetartalma miatt kiváló húspótló. Tévedés lenne azt hinni, hogy csak főzelék vagy leves készíthető belőle, hiszen némi előkészítés, vagyis főzés után szinte ugyanúgy lehet használni, mint a darált húst; így isteni fasírtot készíthetsz belőle, amit tehetsz főzelékekre, vagy fogyaszthatsz főételként, körettel is. Az elkészítése egyszerű, ráadásul sokkal olcsóbb, mint a húsból készült fasírt. Mutatjuk a receptet!
Lencsefasírt recept
Hozzávalók:
Elkészítés:
Ebben a videóban végig követheted lépésről-lépésre, hogyan készül a lencsefasírt: