
Ezt zöldfűszert tedd a tésztába, ha szeretnéd feldobni a tócsnit
Gyorsan elkészül, laktató, és olcsó; nem véletlen, hogy a tócsnit mindenki szereti. Érdemes néha egy kicsit változtatni az alaprecepten; egy olyan, zöldfűszeres változatot hoztunk, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját!
Néhány szem krumpli, némi liszt és tojás elegendő ahhoz, hogy fejedelmi lakomát készíts vacsorára. A tócsnit az ország minden táján szeretik, és rengeteg neve is van; lapcsánka, mackó, burgonyaropogós, hogy csak néhányat említsünk. Általában csak só kerül a tésztájába, legfeljebb némi bors, de érdemes egy kis zöldfűszert is adni hozzá, hogy tökéletes legyen az ízélmény. A tárkonyt leginkább levesekbe, sült húsokhoz használjuk a konyhában, de a tócsni is isteni lesz, ha keversz a tésztájába. Mutatjuk a receptet!

Zöldfűszeres tócsni recept
Hozzávalók:
- fél kg krumpli
- annyi liszt, amennyit felvesz
- 1 tojás
- 1 csok. petrezselyemzöld
- 1 csok. tárkony
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítés:
- Hámozd meg, majd reszeld le a krumplikat nagy lyukú reszelőn. Üsd rá a tojást, add hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, reszeld bele a fokhagymagerezdeket, majd sózd, borsozd. Óvatosan adagolj hozzá lisztet, míg lágy, könnyen formázható tésztát nem kapsz.
- Közepes lángon forrósítsd fel az olajat vagy zsírt a tűzhelyen, majd ebbe szaggasd a tócsni tészáját – a legjobb, ha egyszerűen belekanalazod, majd szétlapítod. Legyenek minél vékonyabbak, hogy jól átsüljenek, hiszen a tócsni ropogósan a legjobb!
- A tócsnik mindkét oldalát süsd aranybarnára, majd tedd őket konyhai papírtörlőre. Még melegen tálald. Magában is isteni, de készíthetsz hozzá mártogatóst, vagy tehetsz a tetejükre egy leheletnyi tejfölt.






