tóth gabi
Gyorsan elkészül, laktató, és olcsó; nem véletlen, hogy a tócsnit mindenki szereti. Érdemes néha egy kicsit változtatni az alaprecepten; egy olyan, zöldfűszeres változatot hoztunk, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját!
Néhány szem krumpli, némi liszt és tojás elegendő ahhoz, hogy fejedelmi lakomát készíts vacsorára. A tócsnit az ország minden táján szeretik, és rengeteg neve is van; lapcsánka, mackó, burgonyaropogós, hogy csak néhányat említsünk. Általában csak só kerül a tésztájába, legfeljebb némi bors, de érdemes egy kis zöldfűszert is adni hozzá, hogy tökéletes legyen az ízélmény. A tárkonyt leginkább levesekbe, sült húsokhoz használjuk a konyhában, de a tócsni is isteni lesz, ha keversz a tésztájába. Mutatjuk a receptet!
Zöldfűszeres tócsni recept
Hozzávalók:
Elkészítés: