Bolondítsd meg egy kicsit a virslit, tálald salátával, vagy tedd leveles tésztába. Gyorsan elkészíthető, olcsó vacsorákat mutatunk. Íme, 3 recept.
Ezeket a virslis ételeket nagyon gyorsan el tudod készíteni, ráadásul kevés pénzből! A virsli nagyon praktikus alapanyag, hiszen szinte mindenki szereti. Külön előnye a virslis vacsorának. hogy nem kell órákat töltened a konyhában, villámgyorsan elkészül! Mutatunk 3 fantasztikus receptet:
1. Virslinyárs kukoricasalátával
Fotó: mindmegette.hu
Hozzávalók:
2 db újhagyma
1 db kukoricakonzerv
15 dkg joghurt
1 tk citromlé
só,bors
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
(cukkini, lila hagyma vagy miniparadicsom is jó)
4 db virsli
Így készítsd el:
Tisztítsd meg az újhagymát, karikázd fel, majd keverd össze a lecsepegtetett kukoricával és a joghurttal. Keverd hozzá a citromlevet, és add hozzá a sót és a borsot is.
Magozd ki a paprikákat, vágd fel nagyobb darabokra. A virsliket karikázd fel, majd irdald be.
A hozzávalókat váltakozva húzd fel a nyársra. Helyezd a virslinyársat nagyobb serpenyőbe, pici olajjal locsold meg, majd süsd aranyszínűre, időnként forgasd át. Kukorica salátával tálalhatod.
Jó étvágyat!
2. Sajtos-virslis kocka
Hozzávalók:
15 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor
20 dkg sajt
20 dkg pulykavirsli
2 db tojás
25 dkg kefir
1 csip só
1 tk olaj
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra, és kenj ki egy kisebb jénait olajjal.
A lisztet szitáld át egy tálba, keverd hozzá a sütőport. Reszeld le a sajtot, s virslit karikázd fel. Üsd fel a tojásokat és keverd össze a kefirrel és a sóval. Add hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Keverd csomómentesre.
Ebbe a masszába forgasd vele a virslit és a sajtot is keverd bele.
Az előkészített jénaiba vagy tepsibe helyezd a masszát.
Hőlégkeveréssel a meleg sütőben 35 perc alatt süsd készre. Tűpróbával ellenőrizd, hogy készen van-e.
Ha kihűlt, szeletelheted, és zöldségekkel tálalhatod.
Jó étvágyat!
3. Leveles tésztába göngyölt virsli
Fotó: mindmegette.hu
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
6 pár virsli
1 db tojás
sajt
szezámmag
Így készítsd el:
Engedd ki a leveles tésztát szobahőmérsékleten és nyújtsd ki 0,5 cm vékonyságúra.
Szeleteld fel a tésztát 3 cm-es csíkokra, a virsliket pedig vágd fel három részre, majd göngyöld be a tésztával.
Tepsiben helyezd őket egymás mellé úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Kend meg tojással mindegyik tetejét, és szórj rá kevés reszelt sajtot, vagy szezámmagot.
Előmelegített sütőben 200 C fokon 15-20 perc alatt süsd készre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.