RETRO RÁDIÓ

Nagyanyáink isteni vizes uborkája, íme a legjobb recept

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 08. 16. 08:00

A sós, vizes uborka nagyon egyszerű és egészséges, ezt már a nagyi is pontosan tudta. Nemcsak a kovászos rokonát készítette el. Íme a szuper recept!

Nagyanyáink szívesen készítettek sós-vizes uborkát, itt az ideje, hogy te is kipróbáld. Nagyon egyszerű, egészséges, ízletes savanyúság. Nagy előnye, hogy nincs benne tartósítószer, nagyon jót tesz a bélműködésnek. Mutatjuk a legjobb receptet.

Pickled,Cucumbers,In,The,Jar.,Ingredients,For,Pickling,Cucumbers.,Cucumbers,
Fotó: TatyanaMalkova / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 2.5 kg uborka
  • 2 csokor kapor
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál/liter só
  • 1 evőkanál bors
  • ízlés szerint csombor

Így készítsd el:

  1. 8-10 cm-es uborkákat válogass össze. Mosd meg jól alaposan mindet és áztasd be hideg vízbe egy órára. Majd öblítsd le és vágd le a végeit.
  2. Az üveg aljára rakd a kaprot, és a fokhagymát, majd rendezd bele az uborkákat. Add hozzá a fűszereket.
  3. Önts rá sós vizet, annyit, hogy ellepje. Lefedve pihentesd a konyhában 4-5 napig.
  4. Amikor zavarossá válik, a tetején keletkezett habot szedd le róla, majd a levet forrald fel. Az uborkákat tedd át kisebb, steril üvegekbe, öntsd le a lével, majd zárd le.
  5. Takard bele plédbe, és várd meg, míg a dunsztban egy-két nap alatt kihűl.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.