Létrehozva: 2023.08.16.

Nagyanyáink isteni vizes uborkája, íme a legjobb recept

A sós, vizes uborka nagyon egyszerű és egészséges, ezt már a nagyi is pontosan tudta. Nemcsak a kovászos rokonát készítette el. Íme a szuper recept!

Szerző Sors Edina

Nagyanyáink szívesen készítettek sós-vizes uborkát, itt az ideje, hogy te is kipróbáld. Nagyon egyszerű, egészséges, ízletes savanyúság. Nagy előnye, hogy nincs benne tartósítószer, nagyon jót tesz a bélműködésnek. Mutatjuk a legjobb receptet.

Pickled,Cucumbers,In,The,Jar.,Ingredients,For,Pickling,Cucumbers.,Cucumbers,
Fotó: TatyanaMalkova / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 2.5 kg uborka
  • 2 csokor kapor
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál/liter só
  • 1 evőkanál bors
  • ízlés szerint csombor

Így készítsd el:

  1. 8-10 cm-es uborkákat válogass össze. Mosd meg jól alaposan mindet és áztasd be hideg vízbe egy órára. Majd öblítsd le és vágd le a végeit.
  2. Az üveg aljára rakd a kaprot, és a fokhagymát, majd rendezd bele az uborkákat. Add hozzá a fűszereket.
  3. Önts rá sós vizet, annyit, hogy ellepje. Lefedve pihentesd a konyhában 4-5 napig.
  4. Amikor zavarossá válik, a tetején keletkezett habot szedd le róla, majd a levet forrald fel. Az uborkákat tedd át kisebb, steril üvegekbe, öntsd le a lével, majd zárd le.
  5. Takard bele plédbe, és várd meg, míg a dunsztban egy-két nap alatt kihűl.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek