Létrehozva: 2023.08.04.

Így készül a kovászosuborka-krémleves: ezt a receptet neked is meg kell ismerned

Nyáron ezt a levest nem hagyhatod ki! Ha jól behűtve fogyasztod, tuti nem fogsz csalódni! Mutatjuk a receptet!

Szerző Sors Edina

Forró nyári melegben isteni és egészséges ez a leves. Kovászos uborka kedvelőknek kötelező! A sör mellé könnyen lecsúszik, de másnaposság ellen is szuper. Mutatjuk a receptet:

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 30 dkg kovászos uborka
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl húsleves-alaplé
  • 0,5 csokor kapor
  • 2 dl tejszín
  • só,bors

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg a hagymát, az uborkát mosd meg, majd mindet kockázd fel.
  2. Forró vajon pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá az uborkát, és párold tovább 5 percen keresztül. Sózd, borsozd, ízlés szerint. 
  3. Öntsd fel alaplével és a kovászos uborka levével, majd forrald. Add hozzá a finomra vágott kaprot, és turmixold össze az egészet.
  4. Ha szükséges még sózd, borsozd. Szűrd át, melegítsd újra és tejszínnel dúsítsd. Tedd be a hűtőbe 2-3 órára állni, majd tálald hidegen.

Jó étvágyat!

Tipp:

A tetejére rakhatsz egy kis sült szalonnát, vagy szárított sonkát!

Forrás: mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek