Forró nyári melegben isteni és egészséges ez a leves. Kovászos uborka kedvelőknek kötelező! A sör mellé könnyen lecsúszik, de másnaposság ellen is szuper. Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
30 dkg kovászos uborka
1 fej hagyma
5 dkg vaj
5 dl húsleves-alaplé
0,5 csokor kapor
2 dl tejszín
só,bors
Így készítsd el:
Tisztítsd meg a hagymát, az uborkát mosd meg, majd mindet kockázd fel.
Forró vajon pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá az uborkát, és párold tovább 5 percen keresztül. Sózd, borsozd, ízlés szerint.
Öntsd fel alaplével és a kovászos uborka levével, majd forrald. Add hozzá a finomra vágott kaprot, és turmixold össze az egészet.
Ha szükséges még sózd, borsozd. Szűrd át, melegítsd újra és tejszínnel dúsítsd. Tedd be a hűtőbe 2-3 órára állni, majd tálald hidegen.
Jó étvágyat!
Tipp:
A tetejére rakhatsz egy kis sült szalonnát, vagy szárított sonkát!