tóth gabi
Senkinek nem kell bemutatni ezt az isteni finom, hagyományos magyar szendvicskrémet. Van egy fűszer azonban, amit vétek lenne kihagyni belőle, hiszen ettől lesz igazán gazdag az íze...
Ha van otthon egy kevés túró, érdemes körözöttet készíteni, mert nemcsak egészséges és laktató, de az íze is páratlan – ráadásul gyorsan elkészülhetsz vele. Az eredeti változat juhtúróval készül, és a mai napig vannak, akik enélkül neki se kezdenek; de a többség tökéletesen beéri a friss tehéntúróval is, annál is inkább, mert a juhtúró sokak számára túl erős ízű. Mindenkinek van tuti receptje a körözöttre, de van egy fűszer, ami megosztja a körözött rajongóit: ez pedig nem más, mint a kömény. Vannak, akik szerint enélkül is finom, de a kömény-pártiak szerint ettől lesz igazán telt, gazdag íz íze; persze, csak ha nem teszel bele túlságosan sokat. Van, aki még egy csipetnyi tárkonnyal is megbolondítja a körözöttet. Mutatjuk a receptet!
Körözött köménnyel és tárkonnyal
Hozzávalók:
Elkészítés: