Létrehozva: 2023.08.13.

Így készül a házi pirosarany, egész télen friss ízt ad az ételeidnek

Magyaros ételekhez nélkülözhetetlen ez a klasszikus ételízesítő. Mutatjuk a receptet.

Szerző Sors Edina

A magyaros ételekhez előszeretettel használod a pirosaranyat? Felejtsd el a bolti változatot, készítsd el otthon ízletesen, házilag. Pörköltbe, gulyásba, és töltött káposztába is használhatsz belőle. Érdemes most eltenni belőle, télen is utánozhatatlanul finomak lesznek tőle az ételek. Íme a szuper recept!

Tomato,,Red,Pepper,And,Tomato,Paste
Fotó: Roman_Garcia / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 2,5 kg pritaminpaprika
  • 4 db paradicsom
  • 15 dkg só / kg paprika
  • 1/2 db csípős paprika

Így készítsd el:

  1. Mosd le a pritamin paprikákat, csumázd ki és minél kisebb darabokra vágd fel. Daráld le őket, a csumákat ne használd fel! Ha csípősre szeretnéd készíteni, akkor lassan, óvatosan daráld hozzá közben a csípős paprikát, és tedd hozzá a feldarabolt paradicsomokat is. 
  2. Mérd le, majd adj hozzá jódozatlan, szemcsés sót a megfelelő arányban és daráld a paprikával együtt tovább. 1 kg darált paprikához kb. 15 dkg só javasolt.
  3. Majd takard le az egészet konyharuhával, és hagyd pihenni egy napot. Másnap adagold bele befőttesüvegekbe a kész pirosaranyat. Jól zárd le. 

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek