A magyaros ételekhez előszeretettel használod a pirosaranyat? Felejtsd el a bolti változatot, készítsd el otthon ízletesen, házilag. Pörköltbe, gulyásba, és töltött káposztába is használhatsz belőle. Érdemes most eltenni belőle, télen is utánozhatatlanul finomak lesznek tőle az ételek. Íme a szuper recept!
Hozzávalók:
2,5 kg pritaminpaprika
4 db paradicsom
15 dkg só / kg paprika
1/2 db csípős paprika
Így készítsd el:
Mosd le a pritamin paprikákat, csumázd ki és minél kisebb darabokra vágd fel. Daráld le őket, a csumákat ne használd fel! Ha csípősre szeretnéd készíteni, akkor lassan, óvatosan daráld hozzá közben a csípős paprikát, és tedd hozzá a feldarabolt paradicsomokat is.
Mérd le, majd adj hozzá jódozatlan, szemcsés sót a megfelelő arányban és daráld a paprikával együtt tovább. 1 kg darált paprikához kb. 15 dkg só javasolt.
Majd takard le az egészet konyharuhával, és hagyd pihenni egy napot. Másnap adagold bele befőttesüvegekbe a kész pirosaranyat. Jól zárd le.