RETRO RÁDIÓ

Így készül a házi pirosarany, egész télen friss ízt ad az ételeidnek

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 08. 13. 20:30

Magyaros ételekhez nélkülözhetetlen ez a klasszikus ételízesítő. Mutatjuk a receptet.

A magyaros ételekhez előszeretettel használod a pirosaranyat? Felejtsd el a bolti változatot, készítsd el otthon ízletesen, házilag. Pörköltbe, gulyásba, és töltött káposztába is használhatsz belőle. Érdemes most eltenni belőle, télen is utánozhatatlanul finomak lesznek tőle az ételek. Íme a szuper recept!

Tomato,,Red,Pepper,And,Tomato,Paste
Fotó: Roman_Garcia / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 2,5 kg pritaminpaprika
  • 4 db paradicsom
  • 15 dkg só / kg paprika
  • 1/2 db csípős paprika

Így készítsd el:

  1. Mosd le a pritamin paprikákat, csumázd ki és minél kisebb darabokra vágd fel. Daráld le őket, a csumákat ne használd fel! Ha csípősre szeretnéd készíteni, akkor lassan, óvatosan daráld hozzá közben a csípős paprikát, és tedd hozzá a feldarabolt paradicsomokat is. 
  2. Mérd le, majd adj hozzá jódozatlan, szemcsés sót a megfelelő arányban és daráld a paprikával együtt tovább. 1 kg darált paprikához kb. 15 dkg só javasolt.
  3. Majd takard le az egészet konyharuhával, és hagyd pihenni egy napot. Másnap adagold bele befőttesüvegekbe a kész pirosaranyat. Jól zárd le. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.