RETRO RÁDIÓ

Sárgabarackos, ropogós morzsasüti: ez lesz a nyár kedvence

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 07. 16. 12:00

Fantasztikusan finom és nagyon egyszerű elkészíteni ezt az isteni nyári sütit. Akkor is összedobhatod, ha nem vagy nagy konyhatündér!

A nyár egyik legízletesebb, könnyű sütijét kár lenne kihagyni. Nincs is finomabb,  mint amikor a leveses sárgabarackon roppan a zabpelyhes dióréteg. Tálalhatod az ebéd utolsó fogásaként, de uzsonnára is szívesen megeszi az egész család. Egy kis vanília fagyival a tetején pedig maga a tökély. Mutatjuk a receptet:

Crumble,With,Apricot,And,Cinnamon.
Fotó: Lesya Dolyuk / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 5 dkg makadámdió
  • 8 dkg vaj + a formához
  • 5 dkg barna nádcukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg nagy szemű zabpehely

A töltelékhez:

  • 3 dkg kandírozott gyömbér
  • 60 dkg sárgabarack

Így készítsd el:

  1. Pirítsd meg a morzsához a makadámdiót egy serpenyőben, miután kihűlt aprítsd durvára. A vajat kockázd fel, és add hozzá a cukrot, a lisztet, a zabpelyhet, valamint a diót. Kézzel dolgozd morzsalékosra, majd tedd hűtőbe vagy a hideg kamrába.
  2. Vágd apróra a gyömbért. A megmosott gyümölcsöt forrázd le, hámozd meg és magozd is ki. A barack felét forgasd össze a gyömbérrel.
  3. Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra. Vajazd ki a 2l-es tepsit vagy sütőtálat, jénait. Rendezd el benne a barackot, szórd meg a tésztamorzsával, és nagyjából 25 percig süsd.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.