Létrehozva: 2023.07.16.

Sárgabarackos, ropogós morzsasüti: ez lesz a nyár kedvence

Fantasztikusan finom és nagyon egyszerű elkészíteni ezt az isteni nyári sütit. Akkor is összedobhatod, ha nem vagy nagy konyhatündér!

A nyár egyik legízletesebb, könnyű sütijét kár lenne kihagyni. Nincs is finomabb,  mint amikor a leveses sárgabarackon roppan a zabpelyhes dióréteg. Tálalhatod az ebéd utolsó fogásaként, de uzsonnára is szívesen megeszi az egész család. Egy kis vanília fagyival a tetején pedig maga a tökély. Mutatjuk a receptet:

Crumble,With,Apricot,And,Cinnamon.
Fotó: Lesya Dolyuk / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 5 dkg makadámdió
  • 8 dkg vaj + a formához
  • 5 dkg barna nádcukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg nagy szemű zabpehely

A töltelékhez:

  • 3 dkg kandírozott gyömbér
  • 60 dkg sárgabarack

Így készítsd el:

  1. Pirítsd meg a morzsához a makadámdiót egy serpenyőben, miután kihűlt aprítsd durvára. A vajat kockázd fel, és add hozzá a cukrot, a lisztet, a zabpelyhet, valamint a diót. Kézzel dolgozd morzsalékosra, majd tedd hűtőbe vagy a hideg kamrába.
  2. Vágd apróra a gyömbért. A megmosott gyümölcsöt forrázd le, hámozd meg és magozd is ki. A barack felét forgasd össze a gyömbérrel.
  3. Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra. Vajazd ki a 2l-es tepsit vagy sütőtálat, jénait. Rendezd el benne a barackot, szórd meg a tésztamorzsával, és nagyjából 25 percig süsd.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek