A nyár egyik legízletesebb, könnyű sütijét kár lenne kihagyni. Nincs is finomabb, mint amikor a leveses sárgabarackon roppan a zabpelyhes dióréteg. Tálalhatod az ebéd utolsó fogásaként, de uzsonnára is szívesen megeszi az egész család. Egy kis vanília fagyival a tetején pedig maga a tökély. Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
5 dkg makadámdió
8 dkg vaj + a formához
5 dkg barna nádcukor
10 dkg liszt
5 dkg nagy szemű zabpehely
A töltelékhez:
3 dkg kandírozott gyömbér
60 dkg sárgabarack
Így készítsd el:
Pirítsd meg a morzsához a makadámdiót egy serpenyőben, miután kihűlt aprítsd durvára. A vajat kockázd fel, és add hozzá a cukrot, a lisztet, a zabpelyhet, valamint a diót. Kézzel dolgozd morzsalékosra, majd tedd hűtőbe vagy a hideg kamrába.
Vágd apróra a gyömbért. A megmosott gyümölcsöt forrázd le, hámozd meg és magozd is ki. A barack felét forgasd össze a gyömbérrel.
Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra. Vajazd ki a 2l-es tepsit vagy sütőtálat, jénait. Rendezd el benne a barackot, szórd meg a tésztamorzsával, és nagyjából 25 percig süsd.