Itt a paprika és a paradicsom szezonja, ideje elkészíteni a nyár kedvencét! Mutatjuk a tökéletes töltött paprika receptet.
A töltött paprika a friss paradicsomból és paprikából az igazi! Nyáron kihagyhatatlan, mennyei friss ízével. Mutatjuk, hogyan készítsd el, és ne hagyd ki belőle a különleges ízt adó lestyánt sem!
Töltött paprika
Fotó: Halász Peca István
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
4 db paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
5 dkg rizs
1 ek. olaj
fűszerpaprika
só
őrölt bors
Paradicsomszószhoz:
1 kg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
150 g sűrített paradicsom
1 zellerszár
1 db lestyán
7 dl víz
petrezselyem
őrölt bors
só
ízlés szerint cukor ( 1-3 ek.
A töltött paprika lelkét a zöldfűszer adja! Fotó: Ripost
Így készítsd el:
Pirítsd le a felkockázott hagymát kevés olajon, majd a zúzott fokhagymával együtt keverd hozzá a darált húshoz.
A rizst főzd félkészre, add a húshoz a tojással, sóval, borssal, és kevés pirospaprikával. Dolgozd össze, ezzel készen is van a töltelék.
A paradicsomok alját vágd be, majd forrázd le és rögtön hideg vízzel hűtsd is le. Így könnyen lehúzhatod a héjukat. Majd vágd apró darabokra. Nyomd hozzá a fokhagymát és főzd meg az alapot.
Ameddig fő a szósz, töltsd meg a paprikákat a töltetékkel. A maradék húsból készítsd gombócokat. Óvatosan tedd ezeket az alapba, és addig tedd hozzá a paradicsompürét, a vizet és sózd meg. Mehet bele a zellerlevél, a petrezselyem, a lestyán, a só és bors. Közepes lángon 45-50 perc alatt készre fő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.