RETRO RÁDIÓ

Magyarok nyári kedvence a töltött paprika: ettől lesz isteni finom

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 07. 06. 12:00

Itt a paprika és a paradicsom szezonja, ideje elkészíteni a nyár kedvencét! Mutatjuk a tökéletes töltött paprika receptet.

A töltött paprika a friss paradicsomból és paprikából az igazi! Nyáron kihagyhatatlan, mennyei friss ízével. Mutatjuk, hogyan készítsd el, és ne hagyd ki belőle a különleges ízt adó lestyánt sem!

Töltött paprika

Fotó: Halász Peca István

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 4 db paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 5 dkg rizs
  • 1 ek. olaj
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors

Paradicsomszószhoz:

  • 1 kg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 1 zellerszár
  • 1 db lestyán
  • 7 dl víz
  • petrezselyem
  • őrölt bors
  • ízlés szerint cukor ( 1-3 ek.
A töltött paprika lelkét a zöldfűszer adja! Fotó: Ripost

Így készítsd el:

  1. Pirítsd le a felkockázott hagymát kevés olajon, majd a zúzott fokhagymával együtt keverd hozzá a darált húshoz.
  2. A rizst főzd félkészre, add a húshoz a tojással, sóval, borssal, és kevés pirospaprikával. Dolgozd össze, ezzel készen is van a töltelék.
  3. A paradicsomok alját vágd be, majd forrázd le és rögtön hideg vízzel hűtsd is le. Így könnyen lehúzhatod a héjukat. Majd vágd apró darabokra. Nyomd hozzá a fokhagymát és főzd meg az alapot.
  4. Ameddig fő a szósz, töltsd meg a paprikákat a töltetékkel. A maradék húsból készítsd gombócokat. Óvatosan tedd ezeket az alapba, és addig tedd hozzá a paradicsompürét, a vizet és sózd meg. Mehet bele a zellerlevél, a petrezselyem, a lestyán, a só és bors. Közepes lángon 45-50 perc alatt készre fő.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.