A töltött paprika a friss paradicsomból és paprikából az igazi! Nyáron kihagyhatatlan, mennyei friss ízével. Mutatjuk, hogyan készítsd el, és ne hagyd ki belőle a különleges ízt adó lestyánt sem!
Töltött paprika
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
4 db paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
5 dkg rizs
1 ek. olaj
fűszerpaprika
só
őrölt bors
Paradicsomszószhoz:
1 kg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
150 g sűrített paradicsom
1 zellerszár
1 db lestyán
7 dl víz
petrezselyem
őrölt bors
só
ízlés szerint cukor ( 1-3 ek.
Így készítsd el:
Pirítsd le a felkockázott hagymát kevés olajon, majd a zúzott fokhagymával együtt keverd hozzá a darált húshoz.
A rizst főzd félkészre, add a húshoz a tojással, sóval, borssal, és kevés pirospaprikával. Dolgozd össze, ezzel készen is van a töltelék.
A paradicsomok alját vágd be, majd forrázd le és rögtön hideg vízzel hűtsd is le. Így könnyen lehúzhatod a héjukat. Majd vágd apró darabokra. Nyomd hozzá a fokhagymát és főzd meg az alapot.
Ameddig fő a szósz, töltsd meg a paprikákat a töltetékkel. A maradék húsból készítsd gombócokat. Óvatosan tedd ezeket az alapba, és addig tedd hozzá a paradicsompürét, a vizet és sózd meg. Mehet bele a zellerlevél, a petrezselyem, a lestyán, a só és bors. Közepes lángon 45-50 perc alatt készre fő.