Létrehozva: 2023.07.06.

Magyarok nyári kedvence a töltött paprika: ettől lesz isteni finom

Itt a paprika és a paradicsom szezonja, ideje elkészíteni a nyár kedvencét! Mutatjuk a tökéletes töltött paprika receptet.

Szerző Sors Edina

A töltött paprika a friss paradicsomból és paprikából az igazi! Nyáron kihagyhatatlan, mennyei friss ízével. Mutatjuk, hogyan készítsd el, és ne hagyd ki belőle a különleges ízt adó lestyánt sem!

Töltött paprika

Fotó: Halász Peca István

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 4 db paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 5 dkg rizs
  • 1 ek. olaj
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors

Paradicsomszószhoz:

  • 1 kg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 1 zellerszár
  • 1 db lestyán
  • 7 dl víz
  • petrezselyem
  • őrölt bors
  • ízlés szerint cukor ( 1-3 ek.
A töltött paprika lelkét a zöldfűszer adja! Fotó: Ripost

Így készítsd el:

  1. Pirítsd le a felkockázott hagymát kevés olajon, majd a zúzott fokhagymával együtt keverd hozzá a darált húshoz.
  2. A rizst főzd félkészre, add a húshoz a tojással, sóval, borssal, és kevés pirospaprikával. Dolgozd össze, ezzel készen is van a töltelék.
  3. A paradicsomok alját vágd be, majd forrázd le és rögtön hideg vízzel hűtsd is le. Így könnyen lehúzhatod a héjukat. Majd vágd apró darabokra. Nyomd hozzá a fokhagymát és főzd meg az alapot.
  4. Ameddig fő a szósz, töltsd meg a paprikákat a töltetékkel. A maradék húsból készítsd gombócokat. Óvatosan tedd ezeket az alapba, és addig tedd hozzá a paradicsompürét, a vizet és sózd meg. Mehet bele a zellerlevél, a petrezselyem, a lestyán, a só és bors. Közepes lángon 45-50 perc alatt készre fő.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek