RETRO RÁDIÓ

Tedd tepsibe a paradicsomot, fantasztikus, ami történni fog

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 08. 03. 21:00

A paradicsom újra a főszerepet kapott! Ha ezt a finomságot megkóstolod, utána minden évben garantáltan elkészíted!

Itt a paradicsom szezonja, érdemes egész évre eltenni belőle. Tele a kerted vele és friss fűszerekkel? Ha esetleg nincs a kertedben, akkor érdemes a piacon termelőtől a legédesebb, legfinomabb paradicsomokból választani. Szuper lehetőség, hogy utánozhatatlan paradicsomszószt készíts belőle. Tésztára, pizzára, szendvicsre, mártogatósnak is isteni, és ha sokat készítesz belőle, akár egész télre ilesz isteni szószod a tésztákhoz. Mutatjuk a receptet:

Sültparadicsom szósz:

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • paradicsom ( megmosva, fevágva )
  • olívaolaj
  • fokhagyma
  • oregano

opcionális:

  • kápia paprika
  • hagyma
  • majoranna
  • bazsalikom
  • borsikafű

Így készítsd el:

Fotó: Shutterstock
  1. Kend ki a tepsit olívaolajjal, majd a megmosott feldarabolt paradicsomokat tedd bele.
  2. Ízlés szerint adhatsz hozzá kápia paprikát, hagymát, fokhagymát. Fűszerezd: oregánóval, majorannával, vagy bazsalikommal , tetszés szerint. Tetejése önts olívaolajat.
  3. Tegyél a tetejére fóliát és előmelegített sütőben 150 C fokon süsd, nagyjából 1 órán kersztül. Majd vedd le a fóliát és 180C fokon még 1,5 órán át süsd.
  4. Amikor jól megsültek a paradicsomok, kész is a szósznak való! Vedd ki a sütőből a tepsit és turmixold össze a fűszeres sült paradicsomot.
  5. Öntsd vissza a szószt egy edénybe, és a tűzhelyen, alacsony hőfokon, pár percen keresztül főzd össze. Tegyél bele sót, esetleg még egy kis borsikafüvet, vagy amit még a saját ízlésed szerint szükségesnek gondolsz. Az így kapott szószt töltsd csírátlanított forró üvegekbe. Az üvegeket zárd le szorosan a fedéllel. Állítsd fejre őket 10-15 percre, madj mehetnek is a száraz dunsztba.

Tipp:

  • Hozzávalók mennyiségét, a saját kedvedre, ízlésed szerint alakíthatod.
  • Chilipaprikát hozzáadva még inkább pikáns íz lesz a végeredmény.
  • A paradicsom héját akár le is szedheted, de nem feltétlenül szükséges.
  • Ebből a szószból isteni lasagna alapot készíthetsz.
  • Tehetsz a szószba húsgombócokat is.

Jó étvágyat!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.