
Tedd tepsibe a paradicsomot, fantasztikus, ami történni fog
A paradicsom újra a főszerepet kapott! Ha ezt a finomságot megkóstolod, utána minden évben garantáltan elkészíted!
Itt a paradicsom szezonja, érdemes egész évre eltenni belőle. Tele a kerted vele és friss fűszerekkel? Ha esetleg nincs a kertedben, akkor érdemes a piacon termelőtől a legédesebb, legfinomabb paradicsomokból választani. Szuper lehetőség, hogy utánozhatatlan paradicsomszószt készíts belőle. Tésztára, pizzára, szendvicsre, mártogatósnak is isteni, és ha sokat készítesz belőle, akár egész télre ilesz isteni szószod a tésztákhoz. Mutatjuk a receptet:
Sültparadicsom szósz:

Hozzávalók:
- paradicsom ( megmosva, fevágva )
- olívaolaj
- só
- fokhagyma
- oregano
opcionális:
- kápia paprika
- hagyma
- majoranna
- bazsalikom
- borsikafű
Így készítsd el:

- Kend ki a tepsit olívaolajjal, majd a megmosott feldarabolt paradicsomokat tedd bele.
- Ízlés szerint adhatsz hozzá kápia paprikát, hagymát, fokhagymát. Fűszerezd: oregánóval, majorannával, vagy bazsalikommal , tetszés szerint. Tetejése önts olívaolajat.
- Tegyél a tetejére fóliát és előmelegített sütőben 150 C fokon süsd, nagyjából 1 órán kersztül. Majd vedd le a fóliát és 180C fokon még 1,5 órán át süsd.
- Amikor jól megsültek a paradicsomok, kész is a szósznak való! Vedd ki a sütőből a tepsit és turmixold össze a fűszeres sült paradicsomot.
- Öntsd vissza a szószt egy edénybe, és a tűzhelyen, alacsony hőfokon, pár percen keresztül főzd össze. Tegyél bele sót, esetleg még egy kis borsikafüvet, vagy amit még a saját ízlésed szerint szükségesnek gondolsz. Az így kapott szószt töltsd csírátlanított forró üvegekbe. Az üvegeket zárd le szorosan a fedéllel. Állítsd fejre őket 10-15 percre, madj mehetnek is a száraz dunsztba.
Tipp:
- Hozzávalók mennyiségét, a saját kedvedre, ízlésed szerint alakíthatod.
- Chilipaprikát hozzáadva még inkább pikáns íz lesz a végeredmény.
- A paradicsom héját akár le is szedheted, de nem feltétlenül szükséges.
- Ebből a szószból isteni lasagna alapot készíthetsz.
- Tehetsz a szószba húsgombócokat is.
Jó étvágyat!






