Létrehozva: 2023.06.17.

Szezonvégi bodzafánk, ezt a receptet neked is ismerned kell!

Semmihez sem fogható, kár lenne kihagyni ezt a szuper édességet! Még a bodzaszezon végén is elkészítheted!

Szerző Sors Edina

Még van néhány virág a bodzabokron, használd ki, ha begyűjtötted! Készítsd el ezt az isteni finom édességet, a nyári bodzafánkot ne hagyd ki te sem! Íme a receptje:

recept
Isteni bodzafánkkal lepheted meg a családot a hétvégén  Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 3 marék bodzavirág
  • 2 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl szódavíz
  • 15 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

tetejére:

  • porcukor, fahéj

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a virágokat, csepegtesd le, és csipkedd le a szárról. 
  2. A tojásokat keverd össze a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Add hozzá a tejszínt és a szódát, majd mehet bele a liszt. Keverd az egészet simára.
  3. Amint kész az alapmassza, keverd bele a bodzavirágokat is. Egy sűrűbb palacsintatésztát kapsz, érzésből tehetsz bele még egy kevés lisztet.
  4. Forró olajba, egy evőkanállal kanalazott halmot, fánkocskákat rakj bele a masszából. Így süsd őket meg aranybarnára, majd fordítsd meg és a másik oldaluk is szépen megpiruljon. 
  5. A kész fánkokat tedd papírtörlőre, hogy az olajat felszívja.
    Az elkészült bodzafánkokat porcukorral, fahéjjal megszórva melegen tálalhatod is!

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek