Még van néhány virág a bodzabokron, használd ki, ha begyűjtötted! Készítsd el ezt az isteni finom édességet, a nyári bodzafánkot ne hagyd ki te sem! Íme a receptje:
Hozzávalók:
3 marék bodzavirág
2 db tojás
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
1,5 dl tejszín
1 dl szódavíz
15 dkg liszt
olaj a sütéshez
tetejére:
porcukor, fahéj
Így készítsd el:
Mosd meg a virágokat, csepegtesd le, és csipkedd le a szárról.
A tojásokat keverd össze a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Add hozzá a tejszínt és a szódát, majd mehet bele a liszt. Keverd az egészet simára.
Amint kész az alapmassza, keverd bele a bodzavirágokat is. Egy sűrűbb palacsintatésztát kapsz, érzésből tehetsz bele még egy kevés lisztet.
Forró olajba, egy evőkanállal kanalazott halmot, fánkocskákat rakj bele a masszából. Így süsd őket meg aranybarnára, majd fordítsd meg és a másik oldaluk is szépen megpiruljon.
A kész fánkokat tedd papírtörlőre, hogy az olajat felszívja. Az elkészült bodzafánkokat porcukorral, fahéjjal megszórva melegen tálalhatod is!