RETRO RÁDIÓ

Szezonvégi bodzafánk, ezt a receptet neked is ismerned kell!

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 06. 17. 12:00

Semmihez sem fogható, kár lenne kihagyni ezt a szuper édességet! Még a bodzaszezon végén is elkészítheted!

Még van néhány virág a bodzabokron, használd ki, ha begyűjtötted! Készítsd el ezt az isteni finom édességet, a nyári bodzafánkot ne hagyd ki te sem! Íme a receptje:

recept
Isteni bodzafánkkal lepheted meg a családot a hétvégén  Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 3 marék bodzavirág
  • 2 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl szódavíz
  • 15 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

tetejére:

  • porcukor, fahéj

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a virágokat, csepegtesd le, és csipkedd le a szárról. 
  2. A tojásokat keverd össze a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Add hozzá a tejszínt és a szódát, majd mehet bele a liszt. Keverd az egészet simára.
  3. Amint kész az alapmassza, keverd bele a bodzavirágokat is. Egy sűrűbb palacsintatésztát kapsz, érzésből tehetsz bele még egy kevés lisztet.
  4. Forró olajba, egy evőkanállal kanalazott halmot, fánkocskákat rakj bele a masszából. Így süsd őket meg aranybarnára, majd fordítsd meg és a másik oldaluk is szépen megpiruljon. 
  5. A kész fánkokat tedd papírtörlőre, hogy az olajat felszívja.
    Az elkészült bodzafánkokat porcukorral, fahéjjal megszórva melegen tálalhatod is!

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.