
Szezonvégi bodzafánk, ezt a receptet neked is ismerned kell!
Semmihez sem fogható, kár lenne kihagyni ezt a szuper édességet! Még a bodzaszezon végén is elkészítheted!
Még van néhány virág a bodzabokron, használd ki, ha begyűjtötted! Készítsd el ezt az isteni finom édességet, a nyári bodzafánkot ne hagyd ki te sem! Íme a receptje:

Hozzávalók:
- 3 marék bodzavirág
- 2 db tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1,5 dl tejszín
- 1 dl szódavíz
- 15 dkg liszt
- olaj a sütéshez
tetejére:
- porcukor, fahéj
Így készítsd el:
- Mosd meg a virágokat, csepegtesd le, és csipkedd le a szárról.
- A tojásokat keverd össze a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Add hozzá a tejszínt és a szódát, majd mehet bele a liszt. Keverd az egészet simára.
- Amint kész az alapmassza, keverd bele a bodzavirágokat is. Egy sűrűbb palacsintatésztát kapsz, érzésből tehetsz bele még egy kevés lisztet.
- Forró olajba, egy evőkanállal kanalazott halmot, fánkocskákat rakj bele a masszából. Így süsd őket meg aranybarnára, majd fordítsd meg és a másik oldaluk is szépen megpiruljon.
- A kész fánkokat tedd papírtörlőre, hogy az olajat felszívja.
Az elkészült bodzafánkokat porcukorral, fahéjjal megszórva melegen tálalhatod is!
Jó étvágyat!

Ripost hírek







