RETRO RÁDIÓ

Kefires-epres kevert süti: a nagymama titkos receptje

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 06. 01. 14:00
Frissítve2023. 06. 01. 14:00

Javában dübörög az eperszezon, ezt a gyümölcsöt nem lehet megunni! De ha ennél valami isteni epreset, próbáld ki a kefires kevert sütit! Mutatjuk a szuper receptet.

Ha imádod az epret, akkor biztos, hogy nem csak önmagában, hanem különböző desszertekbe téve is szívesen fogyasztod. Most egy olyan receptet mutatunk, amit nagyon könnyen elkészíthetsz akár a hétvégére, hiszen ezt a sütit mindenki imádja!

Hot,And,Delicious,Strawberry,Cake,With,Fresh,Fruits,And,Sugar.
Fotó: Shaiith / shutterstock

Hozzávalók:

  • 1,5 pohár friss eper (kb. 30 dkg)
  • 1 pohár kefir
  • 2 pohár liszt
  • 1 pohár cukor
  • 0,5 pohár étolaj
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Így készítsd el:

  1. Keverd össze az összes alapanyagot, kivéve az epret. 
  2. A tepsit lisztezd ki, öntsd bele a masszát és az epret potyogtasd bele. 
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben 25 percig süsd.
  4. Tűpróbával teszteld: a tésztába szúrt fogvájóval. Ha nem lesz ragacsos, biztosra veheted, hogy kész a sütid.
  5. Vedd ki a sütőből, várd meg, míg kihűl. Porcukrot szórhatsz a tetejére. 

 

Tipp:

A tésztába egy kis fahéjat vagy reszelt citromhéjat is keverhetsz.

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.