Létrehozva: 2023.06.25.

Ilyen az idei év legjobb lángosa: ezt a receptet neked is ismerned kell!

Ez a lángos belül foszlós és puha, kívül pedig ropogós! Az idei szezon legfinomabbnak ígérkező receptjét ismerheted most meg.

Szerző Sors Edina

Ez a nyár sem telhet el lángos nélkül, és ha otthon szeretnéd elkészíteni, ne késlekedj! Ebben a receptben nem csak az ízvilág zseniális, de a kész tésztát még napokig felhasználhatod, ha lehűtöd. Elég, ha mindig annyit veszel elő belőle, amennyit egyszerre megsütsz! Fejedelmi lakoma lehet ez a lángos, egymás után többször is! Íme a recept:

The,Famous,,Old,Hungarian,Food,Called,Lãngos.,Deep,Fried,Flatbread
Fotó: Krisztian Tefner / shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 mk cukor
  • 30 dkg tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • olaj

Tetejére, ízlés szerint:

  • fokhagyma, só
  • tejföl, sajt, sonka

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a cukrot, a szoba hőmérsékletű tejfölt, az élesztőt, majd hagyd állni 20 percig az egészet.
  2. Majd add hozzá a lisztet, a tojást és a sót és keverd ismét alaposan össze. Langyos helyen 1 órára tedd félre.
  3. Amint a tészta megkelt, az olajat forrósítsd fel 200 C fokra és a tenyérnyire húzott tésztát süsd meg benne ropogósra.
  4. Ha szereted a fokhagymát, akkor pucold meg és olajjal turmixold át. A lángos tetejére kend rá! Erre tegyél még tejfölt, sonkát, reszelt sajtot. 

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek