
Ilyen az idei év legjobb lángosa: ezt a receptet neked is ismerned kell!
Ez a lángos belül foszlós és puha, kívül pedig ropogós! Az idei szezon legfinomabbnak ígérkező receptjét ismerheted most meg.
Ez a nyár sem telhet el lángos nélkül, és ha otthon szeretnéd elkészíteni, ne késlekedj! Ebben a receptben nem csak az ízvilág zseniális, de a kész tésztát még napokig felhasználhatod, ha lehűtöd. Elég, ha mindig annyit veszel elő belőle, amennyit egyszerre megsütsz! Fejedelmi lakoma lehet ez a lángos, egymás után többször is! Íme a recept:

Hozzávalók:
- 1 mk cukor
- 30 dkg tejföl
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 3 db tojás
- só
- olaj
Tetejére, ízlés szerint:
- fokhagyma, só
- tejföl, sajt, sonka
Így készítsd el:
- Keverd össze a cukrot, a szoba hőmérsékletű tejfölt, az élesztőt, majd hagyd állni 20 percig az egészet.
- Majd add hozzá a lisztet, a tojást és a sót és keverd ismét alaposan össze. Langyos helyen 1 órára tedd félre.
- Amint a tészta megkelt, az olajat forrósítsd fel 200 C fokra és a tenyérnyire húzott tésztát süsd meg benne ropogósra.
- Ha szereted a fokhagymát, akkor pucold meg és olajjal turmixold át. A lángos tetejére kend rá! Erre tegyél még tejfölt, sonkát, reszelt sajtot.
Jó étvágyat!






