RETRO RÁDIÓ

Ilyen az idei év legjobb lángosa: ezt a receptet neked is ismerned kell!

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 06. 25. 11:30

Ez a lángos belül foszlós és puha, kívül pedig ropogós! Az idei szezon legfinomabbnak ígérkező receptjét ismerheted most meg.

Ez a nyár sem telhet el lángos nélkül, és ha otthon szeretnéd elkészíteni, ne késlekedj! Ebben a receptben nem csak az ízvilág zseniális, de a kész tésztát még napokig felhasználhatod, ha lehűtöd. Elég, ha mindig annyit veszel elő belőle, amennyit egyszerre megsütsz! Fejedelmi lakoma lehet ez a lángos, egymás után többször is! Íme a recept:

The,Famous,,Old,Hungarian,Food,Called,Lãngos.,Deep,Fried,Flatbread
Fotó: Krisztian Tefner / shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 mk cukor
  • 30 dkg tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • olaj

Tetejére, ízlés szerint:

  • fokhagyma, só
  • tejföl, sajt, sonka

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a cukrot, a szoba hőmérsékletű tejfölt, az élesztőt, majd hagyd állni 20 percig az egészet.
  2. Majd add hozzá a lisztet, a tojást és a sót és keverd ismét alaposan össze. Langyos helyen 1 órára tedd félre.
  3. Amint a tészta megkelt, az olajat forrósítsd fel 200 C fokra és a tenyérnyire húzott tésztát süsd meg benne ropogósra.
  4. Ha szereted a fokhagymát, akkor pucold meg és olajjal turmixold át. A lángos tetejére kend rá! Erre tegyél még tejfölt, sonkát, reszelt sajtot. 

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.