tóth gabi
Ha sokáig szeretnéd élvezni a frissességet, akkor ezt a jótanácsot mindenképpen fogadd meg.
Nincs annál bosszantóbb, amikor nyáron a reggelinél megennél egy szelet vajas pirítóst, de a kenyér már annyira kiszáradt, hogy nem lehet a pirítóba berakni.
Ennek azonban köze van ahhoz, hogy hogyan tároljuk a kenyeret. A legtöbben arra esküsznek, hogy a kenyeret hűvös, sötét helyen kell tartani, azonban ezt a hőmérséklet emelkedésével egyre nehezebb kivitelezni. Mások különböző kenyértartókat használnak a kenyér frissességének megőrzésére.
Ám nem mindegy, hogy milyenben tároljuk őket, mivel a fából és fémből készült kenyértartók nem jók a frissen tartás szempontjából. Birgit Brendel táplálkozási szakértő szerint, ha kerámia edényekben tároljuk a kenyeret, akkor az sokkal tovább megőrzi a minőségét. Ez a megoldás azért jó, mert így a levegő könnyebben tud áramlani, ami megakadályozza, hogy a kenyér gyorsan megpenészedjen.
A nyári idő beköszöntével sokan szokták a kenyeret a hűtőbe rakni, ez azonban nem a legjobb ötlet, hogyha a frissességre vágyunk.
Fontos, hogy a kenyeret vegyük ki a műanyag zacskójából, hogy friss maradjon, amikor kint meleg van
- árulta el Birgit, aki hozzátette, hogy a zacskóba nedvesség szorul, ami gyorsítja a penész kialakulását.
A műanyag zacskó általában segít megőrizni a kenyér frissességét, azonban ha kint forróság van, akkor ez pont az ellenkező hatást éri el. A szakértő ezért azt javasolja a fogyasztóknak, hogy a kenyerüket a szeletelt oldalukkal lefelé tárolják, hogy a forró nyári hónapokban is friss maradjon - írja a The Sun.