RETRO RÁDIÓ

Így marad hosszan friss a kenyér: egy ételszakértő elárulta a tuti tippet

KL
Szerző
KL
Létrehozva2023. 06. 15. 12:30

Ha sokáig szeretnéd élvezni a frissességet, akkor ezt a jótanácsot mindenképpen fogadd meg.

Nincs annál bosszantóbb, amikor nyáron a reggelinél megennél egy szelet vajas pirítóst, de a kenyér már annyira kiszáradt, hogy nem lehet a pirítóba berakni.

kenyér cipó vekni étel sablon
Így tartsuk frissen a kenyeret nyáron Fotó: Pexels

Ennek azonban köze van ahhoz, hogy hogyan tároljuk a kenyeret. A legtöbben arra esküsznek, hogy a kenyeret hűvös, sötét helyen kell tartani, azonban ezt a hőmérséklet emelkedésével egyre nehezebb kivitelezni. Mások különböző kenyértartókat használnak a kenyér frissességének megőrzésére.

Ám nem mindegy, hogy milyenben tároljuk őket, mivel a fából és fémből készült kenyértartók nem jók a frissen tartás szempontjából. Birgit Brendel táplálkozási szakértő szerint, ha kerámia edényekben tároljuk a kenyeret, akkor az sokkal tovább megőrzi a minőségét. Ez a megoldás azért jó, mert így a levegő könnyebben tud áramlani, ami megakadályozza, hogy a kenyér gyorsan megpenészedjen.

A nyári idő beköszöntével sokan szokták a kenyeret a hűtőbe rakni, ez azonban nem a legjobb ötlet, hogyha a frissességre vágyunk.

Fontos, hogy a kenyeret vegyük ki a műanyag zacskójából, hogy friss maradjon, amikor kint meleg van

- árulta el Birgit, aki hozzátette, hogy a zacskóba nedvesség szorul, ami gyorsítja a penész kialakulását.

A műanyag zacskó általában segít megőrizni a kenyér frissességét, azonban ha kint forróság van, akkor ez pont az ellenkező hatást éri el. A szakértő ezért azt javasolja a fogyasztóknak, hogy a kenyerüket a szeletelt oldalukkal lefelé tárolják, hogy a forró nyári hónapokban is friss maradjon - írja a The Sun.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.