Létrehozva: 2023.06.02.

Francia eperpite: lehetetlen ellenállni ennek a süteménynek

Epres, hajtogatott sütemény francia eleganciával! Illatos és könnyed, szinte elomlik a szádban. Kihagyhatatlan!

Szerző Sors Edina

Imádod az epret, de unod a szokványos sütiket? Íme, egy klasszikus finomság francia változata, a galette. Rusztikus hajtogatott változat kívül ropogós, belül krémes. Tésztáját gyorsan elkészítheted, a kész süti illata különösen csábító, íze pedig páratlan! Mutatjuk a receptet!

Homemade,Strawberry,Cake,Galette
Az epres galette garantáltan levesz a lábadról  Fotó: Lesya Dolyuk

Epres galette

Hozzávalók:

  • 150 g búzaliszt
  • 110 g hideg vaj
  • 1 ek tejföl
  • 10 g cukor
  • 1/2 kk só
  • 2 ek hideg víz
  • 1 db tojás
  • fahéj, barna cukor

tölteléknek:

  • 600 g eper

Így készítsd el:

  1. Morzsold össze a vajat és a lisztet, majd add hozzá a többi alapanyagot, és gyúrd egyneművé.
  2. A nyers tésztát csomagold fóliába és tedd be a hűtőbe legalább 2 órára, de akár egész éjszakára is.
  3. Majd nyújtsd köralakúra a tésztát, 4-5 mm vastagságban. Az epret mosd meg és vágd fel vékony szeletekre, és rakd a tésztán körbe úgy, hogy a szélen hagyj egy kis peremet. Hajtsd rá a tészta szélét a gyümölcsös rétegre.
Galette,With,Fresh,Strawberry,Process,Of,Preparation,,Young,Woman,Hands,
Érdemes elkészíteni!  Fotó: Julia-Bogdanova

4. Felvert tojással kend meg körben a tésztát, majd fahéjas barna cukorral szórd meg a teljes süti tetejét. 

5. 180-200 C fokos sütőben süsd meg aranybarnára.

Jó étvágyat!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek