RETRO RÁDIÓ

Francia eperpite: lehetetlen ellenállni ennek a süteménynek

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 06. 02. 15:30

Epres, hajtogatott sütemény francia eleganciával! Illatos és könnyed, szinte elomlik a szádban. Kihagyhatatlan!

Imádod az epret, de unod a szokványos sütiket? Íme, egy klasszikus finomság francia változata, a galette. Rusztikus hajtogatott változat kívül ropogós, belül krémes. Tésztáját gyorsan elkészítheted, a kész süti illata különösen csábító, íze pedig páratlan! Mutatjuk a receptet!

Homemade,Strawberry,Cake,Galette
Az epres galette garantáltan levesz a lábadról  Fotó: Lesya Dolyuk

Epres galette

Hozzávalók:

  • 150 g búzaliszt
  • 110 g hideg vaj
  • 1 ek tejföl
  • 10 g cukor
  • 1/2 kk só
  • 2 ek hideg víz
  • 1 db tojás
  • fahéj, barna cukor

tölteléknek:

  • 600 g eper

Így készítsd el:

  1. Morzsold össze a vajat és a lisztet, majd add hozzá a többi alapanyagot, és gyúrd egyneművé.
  2. A nyers tésztát csomagold fóliába és tedd be a hűtőbe legalább 2 órára, de akár egész éjszakára is.
  3. Majd nyújtsd köralakúra a tésztát, 4-5 mm vastagságban. Az epret mosd meg és vágd fel vékony szeletekre, és rakd a tésztán körbe úgy, hogy a szélen hagyj egy kis peremet. Hajtsd rá a tészta szélét a gyümölcsös rétegre.
Galette,With,Fresh,Strawberry,Process,Of,Preparation,,Young,Woman,Hands,
Érdemes elkészíteni!  Fotó: Julia-Bogdanova

4. Felvert tojással kend meg körben a tésztát, majd fahéjas barna cukorral szórd meg a teljes süti tetejét. 

5. 180-200 C fokos sütőben süsd meg aranybarnára.

Jó étvágyat!

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.