Létrehozva: 2023.06.12.

Eper és bodza a nyerő páros, ez a nyár legfinomabb lekvárja

Turbózd fel az eperlekvárt, hihetetlen isteni ízt, és illatot áraszt majd a reggelinél, vagy a palacsintában. A gyerekek is imádni fogják.

Szerző Sors Edina

Az eperlekvár hagyományosan elkészítve is finom, de megbolondítva az igazi. Bodzával felturbózva fantasztikus íze lesz és illata. Íme a hagyományos recept, de természetesen tartósítószer és édesítővel vagy cukormentesen is elkészítheted. Ízlés kérdése, hogyan szereti a család a lekvárt. De lássuk ezt a szuper alapreceptet, lehetetlen ellenállni neki.

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 2 kg eper
  • 4 bodzavirág
  • 2 tk pektin
  • 30 dkg nyírfacukor
  • 1/2 citrom leve

Így készítsd el:

  1. Mosd meg az epret, csumázd le, és mérettől függően vágd kisebb darabokra, felezd vagy negyedeld.
  2. A megmosott bodzavirágokkal együtt tedd fel főni. Szórd rá a cukor felét és 15 percen át főzd tovább. 
  3. Amikor feljön a tetejére a hab, szedd le kanállal. Amint felforr, húzd ki a bodzavirágokat, így is isteni illatot árasztanak majd az eperben.
  4. A maradék cukorral és a pektinnel sűrítsd be. Majd mehet bele a citrom leve, így az is kiemeli az ízeket. 
Lekvár
Fotó: Ripost

5. Tisztára mosott üvegekbe öntsd bele a lekvárt, zárd le és öt percre állítsd fejre őket. Majd mehetnek is a kamrába a polcra.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek