
Eper és bodza a nyerő páros, ez a nyár legfinomabb lekvárja
Turbózd fel az eperlekvárt, hihetetlen isteni ízt, és illatot áraszt majd a reggelinél, vagy a palacsintában. A gyerekek is imádni fogják.
Az eperlekvár hagyományosan elkészítve is finom, de megbolondítva az igazi. Bodzával felturbózva fantasztikus íze lesz és illata. Íme a hagyományos recept, de természetesen tartósítószer és édesítővel vagy cukormentesen is elkészítheted. Ízlés kérdése, hogyan szereti a család a lekvárt. De lássuk ezt a szuper alapreceptet, lehetetlen ellenállni neki.

Hozzávalók:
- 2 kg eper
- 4 bodzavirág
- 2 tk pektin
- 30 dkg nyírfacukor
- 1/2 citrom leve
Így készítsd el:
- Mosd meg az epret, csumázd le, és mérettől függően vágd kisebb darabokra, felezd vagy negyedeld.
- A megmosott bodzavirágokkal együtt tedd fel főni. Szórd rá a cukor felét és 15 percen át főzd tovább.
- Amikor feljön a tetejére a hab, szedd le kanállal. Amint felforr, húzd ki a bodzavirágokat, így is isteni illatot árasztanak majd az eperben.
- A maradék cukorral és a pektinnel sűrítsd be. Majd mehet bele a citrom leve, így az is kiemeli az ízeket.

5. Tisztára mosott üvegekbe öntsd bele a lekvárt, zárd le és öt percre állítsd fejre őket. Majd mehetnek is a kamrába a polcra.
Jó étvágyat!






