Létrehozva: 2023.06.05.

Cseresznyés tejpite a hónap sztárja, ezek a franciák tudnak valamit

Ezzel az isteni desszerttel megérkezik az igazi nyári hangulat is! Nagyon finom és kezdők is bátran elkészíthetik. Mutatjuk a receptet!

Szerző Sors Edina

Elérkezett a cseresznyés tejpite elkészítésének ideje. Könnyű, ízletes, minden kedves vendéget elvarázsolhatsz vele. A franciák egyik legegyszerűbb nyári receptje, hihetetlen gyorsan és egyszerűen készíthető el, az egész család kedvence is lesz. Mindenkit leveszel vele a lábáról. Mutatjuk a receptet:

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg friss, kimagozott cseresznye
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 4 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 2 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • porcukor a tetejére

Így készítsd el:

  1. Közepes méretű , tűzálló tálat vajazz ki, majd szórd meg két evőkanál cukorral. Oszlasd el úgy, hogy mindenhova, az edény oldalára is jusson belőle. A sütőt melegítsd elő 180 C fokra.
  2. A kimagozott cseresznyét terítsd szét a kivajazott tál aljában egy rétegben. Majd tedd félre és fogj neki a tészta elkészítéséhez.
  3. Mély tányérba keverd össze a tojásokat, a maradék cukrot és a sót. Habverővel alaposan keverd össze, majd add hozzá a lisztet és dolgozd át, és mehet bele a tej is, a vaníliás cukor, a citromhéj, végül az olvasztott vaj. Keverd simára az egészet. Palacsintánál kicsit sűrűbb tésztát kapsz.
  4. Csorgasd rá a tésztát a cseresznyére, majd tedd a tálat az előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süsd meg aranybarnára. Mielőtt tálalnád szórj rá porcukrot.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek