RETRO RÁDIÓ

Cseresznyés tejpite a hónap sztárja, ezek a franciák tudnak valamit

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 06. 05. 11:30

Ezzel az isteni desszerttel megérkezik az igazi nyári hangulat is! Nagyon finom és kezdők is bátran elkészíthetik. Mutatjuk a receptet!

Elérkezett a cseresznyés tejpite elkészítésének ideje. Könnyű, ízletes, minden kedves vendéget elvarázsolhatsz vele. A franciák egyik legegyszerűbb nyári receptje, hihetetlen gyorsan és egyszerűen készíthető el, az egész család kedvence is lesz. Mindenkit leveszel vele a lábáról. Mutatjuk a receptet:

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg friss, kimagozott cseresznye
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 4 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 2 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • porcukor a tetejére

Így készítsd el:

  1. Közepes méretű , tűzálló tálat vajazz ki, majd szórd meg két evőkanál cukorral. Oszlasd el úgy, hogy mindenhova, az edény oldalára is jusson belőle. A sütőt melegítsd elő 180 C fokra.
  2. A kimagozott cseresznyét terítsd szét a kivajazott tál aljában egy rétegben. Majd tedd félre és fogj neki a tészta elkészítéséhez.
  3. Mély tányérba keverd össze a tojásokat, a maradék cukrot és a sót. Habverővel alaposan keverd össze, majd add hozzá a lisztet és dolgozd át, és mehet bele a tej is, a vaníliás cukor, a citromhéj, végül az olvasztott vaj. Keverd simára az egészet. Palacsintánál kicsit sűrűbb tésztát kapsz.
  4. Csorgasd rá a tésztát a cseresznyére, majd tedd a tálat az előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süsd meg aranybarnára. Mielőtt tálalnád szórj rá porcukrot.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.