Elérkezett a cseresznyés tejpite elkészítésének ideje. Könnyű, ízletes, minden kedves vendéget elvarázsolhatsz vele. A franciák egyik legegyszerűbb nyári receptje, hihetetlen gyorsan és egyszerűen készíthető el, az egész család kedvence is lesz. Mindenkit leveszel vele a lábáról. Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
60 dkg friss, kimagozott cseresznye
2 evőkanál olvasztott vaj
4 db tojás
2,5 dl tej
15 dkg liszt
2 csipet só
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
porcukor a tetejére
Így készítsd el:
Közepes méretű , tűzálló tálat vajazz ki, majd szórd meg két evőkanál cukorral. Oszlasd el úgy, hogy mindenhova, az edény oldalára is jusson belőle. A sütőt melegítsd elő 180 C fokra.
A kimagozott cseresznyét terítsd szét a kivajazott tál aljában egy rétegben. Majd tedd félre és fogj neki a tészta elkészítéséhez.
Mély tányérba keverd össze a tojásokat, a maradék cukrot és a sót. Habverővel alaposan keverd össze, majd add hozzá a lisztet és dolgozd át, és mehet bele a tej is, a vaníliás cukor, a citromhéj, végül az olvasztott vaj. Keverd simára az egészet. Palacsintánál kicsit sűrűbb tésztát kapsz.
Csorgasd rá a tésztát a cseresznyére, majd tedd a tálat az előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süsd meg aranybarnára. Mielőtt tálalnád szórj rá porcukrot.