tóth gabi
Ki ne imádná az isteni tésztás, paradicsomos, fűszeres ételeket? És ha mindez szabad tűzön, bográcsban készül, akkor egyenesen lehetetlen neki ellenállni!
Mindig nagyon jó program hétvégére, amikor összejön a család vagy a haverok, elővenni a kertben a bográcsot. Szuper egyszerű ételeket dobhattok össze, de választhattok kicsit bonyolultabban elkészíthető, de isteni ízeket is. Ne ragadj le a gulyásnál és a pörköltnél! Mi most egy olasz recepttel készültünk nektek, ne hagyjátok ki, hiszen hétvégére már esélyes, hogy visszatér a jó idő, így lehet egy nagyot bulizni a szabadban.
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók (4 személyre):
1. A babot egy éjszakára bő, hideg vízbe áztasd be, majd másnap szűrd le és öblítsd át.
2. Helyezd a bográcsot közepesen erős tűz fölé, és öntsd bele az olajat. Szórd rá a megpucolt, szeletekre vágott vöröshagymát, a megpucolt, feldarabolt angol zellert és sárgarépát. Rázogatva pirítsd át, majd add hozzá a megpucolt, áttört fokhagymát, a babot, a meghámozott paradicsomot és a sűrített paradicsomot.
3. A zöldfűszereket kösd csokorba, tedd a bográcsba, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi a babot, és kezdd el főzni.
4. Amikor a bab már majdnem puha, sózd meg, és szórd bele a tésztát. Főzd addig, amíg a tészta és a bab is megpuhul. A fogást hagyhatod bő lére eresztve vagy elfőzheted alóla a folyadékot. Végül távolítsd el a zöldfűszercsokrot.
Tipp: Más fajta rövidebb tésztával is elkészítheted a fogást, pl. pennével.