
Panírozd fordítva a rántott húst, meg fogsz lepődni, mi lesz belőle
Érdemes néha egy kis újítást bevezetni a konyhában, hiszen így változatosabb lehet a menü. Ehhez a fogáshoz pontosan ugyanarra van szükség, mint a klasszikus rántott húshoz, csak az elkészítése más egy kicsit...
Ha már unod a sima rántott húst, próbáld ki, mi történik, ha fordítva panírozod be! A trükk roppant egyszerű: ugyanúgy készítsd elő a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát, csak fordítva fürdesd meg bennük a hússzeletet, mint szoktad. Vagyis elsőnek jöhet a morzsa, utána a tojás, majd végül a liszt. A végeredmény isteni finom lesz, éppen olyan tökéletes, mint az eredeti verzió; csak sokkal különlegesebb, írja a mindmegette.hu. Egy olyan receptet mutatunk, amiben a hús mellé egy kis hagyma és mustáros szósz is került. Tálalhatod frissen sült krumplival, burgonyapürével, de rizzsel és salátával is tökéletes fogás lesz.

Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús / csirkemellből még finomabb!
- 5 dl víz
- 4 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál mustár
- 5 dkg margarin
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 fej hagyma
- só
- zsemlemorzsa, liszt, tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Mosd át alaposan a húst, vágd szeletekre, majd klopfolás után sózd meg mindkét oldalon. Ezután panírozd be a szeleteket a morzsával kezdve, és a liszttel befejezve. Bő, forró olajban hirtelen süsd ki őket, ahogyan a hagyományos rántott húst.
- A kisült hússzeleteket tedd egy mély tepsibe, a tetejükre szórd rá a karikákra vágott hagymát.
- A szószhoz keverd össze a vizet, a mustárt, a ketchupot és az ételízesítőt, majd add hozzá a margarint. Forrósítsd fel, és alapos keverés után öntsd az egészet a rántott húsokra.
- Alufóliával fedd le a tepsit, és előmelegített sütőben, 180 Celsius fokon süsd készre az egészet.






