Létrehozva: 2023.04.11.

Panírozd fordítva a rántott húst, meg fogsz lepődni, mi lesz belőle

Érdemes néha egy kis újítást bevezetni a konyhában, hiszen így változatosabb lehet a menü. Ehhez a fogáshoz pontosan ugyanarra van szükség, mint a klasszikus rántott húshoz, csak az elkészítése más egy kicsit...

Szerző VEL

Ha már unod a sima rántott húst, próbáld ki, mi történik, ha fordítva panírozod be! A trükk roppant egyszerű: ugyanúgy készítsd elő a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát, csak fordítva fürdesd meg bennük a hússzeletet, mint szoktad. Vagyis elsőnek jöhet a morzsa, utána a tojás, majd végül a liszt. A végeredmény isteni finom lesz, éppen olyan tökéletes, mint az eredeti verzió; csak sokkal különlegesebb, írja a mindmegette.hu. Egy olyan receptet mutatunk, amiben a hús mellé egy kis hagyma és mustáros szósz is került. Tálalhatod frissen sült krumplival, burgonyapürével, de rizzsel és salátával is tökéletes fogás lesz.

Isteni finom a fordított rántott hús! Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús / csirkemellből még finomabb!
  • 5 dl víz
  • 4 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál mustár
  • 5 dkg margarin
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 fej hagyma
  • zsemlemorzsa, liszt, tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • Mosd át alaposan a húst, vágd szeletekre, majd klopfolás után sózd meg mindkét oldalon. Ezután panírozd be a szeleteket a morzsával kezdve, és a liszttel befejezve. Bő, forró olajban hirtelen süsd ki őket, ahogyan a hagyományos rántott húst.
  • A kisült hússzeleteket tedd egy mély tepsibe, a tetejükre szórd rá a karikákra vágott hagymát. 
  • A szószhoz keverd össze a vizet, a mustárt, a ketchupot és az ételízesítőt, majd add hozzá a margarint. Forrósítsd fel, és alapos keverés után öntsd az egészet a rántott húsokra.
  • Alufóliával fedd le a tepsit, és előmelegített sütőben, 180 Celsius fokon süsd készre az egészet.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek