Létrehozva: 2023.04.03.

Jó, ha tudod: eddig áll el a húsvéti sonka!

Meddig tudod eltárolni, és mikor kell kidobni? Mutatjuk!

Szerző LA

Húsvétkor a legtöbb család sonkát is tesz az ünnepi asztalra, ám a több napos ünnep kapcsán felmerül a kérdés: meddig lehet megenni?

Fotó: Pixabay

Az, hogy mennyi ideig tárolható a húsvéti sonkánk, részben a főzés és a tárolás módjától függ – írja a mindmegette.hu, mely össze is foglalta a tudnivalókat.

A friss, főtt, pácolatlan sonka hűtőszekrényben 3-4 napig, fagyasztva pedig 3-4 hónapig tárolható.

Az otthon főzött pácolt sonka a hűtőszekrényben 3-5 napig, a fagyasztóban pedig 1-2 hónapig áll el.

Az otthon főzött, felszeletelt sonka 3-5 napig tárolható a hűtőben, a fagyasztóban pedig 1-2 hónapig.

A főtt parasztsonka 7 napig áll el, fagyasztóban 1-2 hónapig. Az olyan pácolt termékek, mint a serrano sonka vagy a prosciutto, 2-3 hónapig tárolhatók a hűtőszekrényben.

Egyértelmű jelek, hogy a sonka romlott:

  • A romlott sonka rothadt, kénszerű szagot áraszt, esetleg zöldesszürke, barnás foltok jelennek meg a felületén.
  • A legszembetűnőbb jel a penészgomba megjelenése.
  • A nyálkás, ragacsos textúra is a romlottságra utal.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek