tóth gabi
Rengetegen vannak most a boltokban, mindenki húsvéti sonkát akar venni - de a jövő héten még nagyobb rohamra számítanak. Megkérdeztük a járókelőket, ki hogyan választ sonkát.
Bőséges a kínálat, rengeteg az áru, de a vevő is - pár napon belül viszont lehet, hogy "lepusztítják" a boltokat..
Megkérdeztük a vásárlókat, ki hogyan választ sonkát - de kifaggattuk Marikát, az egyik üzlet tapasztalt főcsemegését is. Íme videónk:
Most főleg az olcsóbb kategóriájú sonkák fogynak
- mondta Serfőző Istvánné Marika, hozzátéve, hogy persze olyan vevőből is sok van most is, aki "igazi sonkát", vagyis a drágább hagyományos füstölésűt választja, kerül amibe kerül. Mint elmondta, a drágább, azaz minőségibb termékek is elég jól fogynak, de azért a legtöbbet mindig az olcsóbb kategóriájú húsokból adnak el.
Az üzletben persze sokan panaszkodtak a nagy drágulásra. Beszéltünk olyan kisnyugdíjassal, aki 2225 forintért vett egy icike-picike, alig fél arasznyi tarját, de találkoztunk olyan asszonnyal is, aki szívesebben költ többet egy jó minőségű húsra - "egyszer van egy évben húsvét" felkiáltással -, és persze futottunk bele olyanba is, aki sosem nézi az árakat: az landol a kosarában, amit csak megkíván – de természetesen ő volt a kivétel. A többség látja és a bőrén érzékeli az árváltozásokat, így gondosan megnézi, mit vesz meg...
A megkérdezettek válaszai alapján úgy tűnik, hogy a legkelendőbbek a füstölt sonkák, de a főtt, a kötözött és a tarja is szépen fogy húsvétkor.
Íme egy videó arról is, hogyan kell megcsinálni a jó húsvéti sonkát: Marika, a főcsemegés azt elárulja!