RETRO RÁDIÓ

Így készül a kefires lángos: a tésztáját több napig használhatod

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 03. 10. 15:00

Isteni és könnyű ez a tészta. Így készítheted el a lángost kefirrel egyszerűen és gyorsan.

Szuper finom ez a lángos, és még el is teheted a tésztát pár napra, a hétvége reggelije lehet az egész család örömére! A tésztát előre el tudod készíteni, amikor pedig nekiállsz, már csak sütni kell! Mutatjuk a receptet:

Kefires lángos

 

Hozzávalók:

  • 1 mk cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 2 mk só
  • 2 db tojás
  • 3 dl kefir
  • 20 dkg sajt
  • 45 dkg tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
Lángos,,Traditional,Hungarian,Food,In,A,Girl's,Hand
Imádni fogod a könnyő kefires lágost! Fotó: Little Hand Creations / shutterstock

Így készítsd el:

  1. Langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt!
  2. A liszthez add hozzá a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt! Alaposan dolgozd át a tésztát! Vegyél belőle ki annyit, amennyit sütni szeretnél, a többit tedd a hűtőbe!
  3. Csípj belőle gombócokat, langyos helyen hagyd 30 percig kelni!
  4. Reszeld le a sajtot, a tejfölt keverd ki, az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval!
  5. Olajozd be a kezed és húzd szét a gombócnyi tésztát, és bő, nem túl forró olajban süsd ki, mindkét oldalát 1-2 perc alatt!
    A kész lángosokat kend meg a fokhagymás tejföllel, majd tegyél rájuk a sajtból is! 

A maradék tésztát kiolajozott zacskóban, tálban vagy dobozban több napig tárolhatod a hűtőszekrényben.
 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.