
Így készül a kefires lángos: a tésztáját több napig használhatod
Isteni és könnyű ez a tészta. Így készítheted el a lángost kefirrel egyszerűen és gyorsan.
Szuper finom ez a lángos, és még el is teheted a tésztát pár napra, a hétvége reggelije lehet az egész család örömére! A tésztát előre el tudod készíteni, amikor pedig nekiállsz, már csak sütni kell! Mutatjuk a receptet:
Kefires lángos
Hozzávalók:
- 1 mk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 50 dkg liszt
- 2 mk só
- 2 db tojás
- 3 dl kefir
- 20 dkg sajt
- 45 dkg tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj

Így készítsd el:
- Langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt!
- A liszthez add hozzá a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt! Alaposan dolgozd át a tésztát! Vegyél belőle ki annyit, amennyit sütni szeretnél, a többit tedd a hűtőbe!
- Csípj belőle gombócokat, langyos helyen hagyd 30 percig kelni!
- Reszeld le a sajtot, a tejfölt keverd ki, az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval!
- Olajozd be a kezed és húzd szét a gombócnyi tésztát, és bő, nem túl forró olajban süsd ki, mindkét oldalát 1-2 perc alatt!
A kész lángosokat kend meg a fokhagymás tejföllel, majd tegyél rájuk a sajtból is!
A maradék tésztát kiolajozott zacskóban, tálban vagy dobozban több napig tárolhatod a hűtőszekrényben.
Jó étvágyat!

Ripost hírek







