Létrehozva: 2023.03.10.

Így készül a kefires lángos: a tésztáját több napig használhatod

Isteni és könnyű ez a tészta. Így készítheted el a lángost kefirrel egyszerűen és gyorsan.

Szerző Sors Edina

Szuper finom ez a lángos, és még el is teheted a tésztát pár napra, a hétvége reggelije lehet az egész család örömére! A tésztát előre el tudod készíteni, amikor pedig nekiállsz, már csak sütni kell! Mutatjuk a receptet:

Kefires lángos

 

Hozzávalók:

  • 1 mk cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 2 mk só
  • 2 db tojás
  • 3 dl kefir
  • 20 dkg sajt
  • 45 dkg tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
Lángos,,Traditional,Hungarian,Food,In,A,Girl's,Hand
Imádni fogod a könnyő kefires lágost! Fotó: Little Hand Creations / shutterstock

Így készítsd el:

  1. Langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt!
  2. A liszthez add hozzá a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt! Alaposan dolgozd át a tésztát! Vegyél belőle ki annyit, amennyit sütni szeretnél, a többit tedd a hűtőbe!
  3. Csípj belőle gombócokat, langyos helyen hagyd 30 percig kelni!
  4. Reszeld le a sajtot, a tejfölt keverd ki, az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval!
  5. Olajozd be a kezed és húzd szét a gombócnyi tésztát, és bő, nem túl forró olajban süsd ki, mindkét oldalát 1-2 perc alatt!
    A kész lángosokat kend meg a fokhagymás tejföllel, majd tegyél rájuk a sajtból is! 

A maradék tésztát kiolajozott zacskóban, tálban vagy dobozban több napig tárolhatod a hűtőszekrényben.
 

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek