Szuper finom ez a lángos, és még el is teheted a tésztát pár napra, a hétvége reggelije lehet az egész család örömére! A tésztát előre el tudod készíteni, amikor pedig nekiállsz, már csak sütni kell! Mutatjuk a receptet:
Kefires lángos
Hozzávalók:
1 mk cukor
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
50 dkg liszt
2 mk só
2 db tojás
3 dl kefir
20 dkg sajt
45 dkg tejföl
3 gerezd fokhagyma
olaj
Így készítsd el:
Langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt!
A liszthez add hozzá a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt! Alaposan dolgozd át a tésztát! Vegyél belőle ki annyit, amennyit sütni szeretnél, a többit tedd a hűtőbe!
Csípj belőle gombócokat, langyos helyen hagyd 30 percig kelni!
Reszeld le a sajtot, a tejfölt keverd ki, az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval!
Olajozd be a kezed és húzd szét a gombócnyi tésztát, és bő, nem túl forró olajban süsd ki, mindkét oldalát 1-2 perc alatt! A kész lángosokat kend meg a fokhagymás tejföllel, majd tegyél rájuk a sajtból is!
A maradék tésztát kiolajozott zacskóban, tálban vagy dobozban több napig tárolhatod a hűtőszekrényben.