RETRO RÁDIÓ

Ettől lesz sokkal finomabb a grízes tészta

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 02. 04. 11:00

Nincs is jobb a nagyi grízes tésztájánál! És most eljött az ideje, hogy te is elkészítsd! Ajándékozd meg vele a családot!

Imádtad a nagyi főztjét? Azok a húslevesek, rántotthúsok, sütemények... De ne maradjon ki a sorból a grízestészta! Ha régen etted ezt a finomságot, itt az ideje, hogy elkészítsd az isteni baracklekváros grízes tésztát! Ezúttal egy kis meglepetést, diót is tehetsz a tetejére. Mutatjuk a fantasztikus receptet:

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 12 dkg búzadara
  • 2,4 dl forró víz
  • 40 dkg széles metélt / nagyi házi tésztája
  • 7 dkg kacsazsír (használhatsz vajat is)
  • 2 kk. só
  • 1 marék dióbél
  • házi baracklekvár, porcukor

Így készítsd el:

  1. Pirítsd meg a búzadarát a kacsazsíron egy serpenyőben. Folyamatosan keverd, amíg aranybarna nem lesz. Vedd le a tűzről és öntsd fel forró vízzel. Keverd el és fedd le, várd meg, amíg magába szívja a folyadékot a dara és megfelelőre párolódik.
  2. Melegítsd elő a sütőt, majd a diót sütőpapírral bélelt tepsiben pirítsd meg. Hagyd kihűlni és késsel aprítsd fel.
  3. A tésztát forrásban lévő sós vízben főzd meg. Szűrd le és forgasd bele a pirított búzadarába
  4. Tálalhatod lekvárral és a dióval a tetején! Hintsd meg egy kis porcukorral is, ha édesszájú vagy!

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.