Nincs is jobb a nagyi grízes tésztájánál! És most eljött az ideje, hogy te is elkészítsd! Ajándékozd meg vele a családot!
Megosztás
Imádtad a nagyi főztjét? Azok a húslevesek, rántotthúsok, sütemények... De ne maradjon ki a sorból a grízestészta! Ha régen etted ezt a finomságot, itt az ideje, hogy elkészítsd az isteni baracklekváros grízes tésztát! Ezúttal egy kis meglepetést, diót is tehetsz a tetejére. Mutatjuk a fantasztikus receptet:
Hozzávalók:
12 dkg búzadara
2,4 dl forró víz
40 dkg széles metélt / nagyi házi tésztája
7 dkg kacsazsír (használhatsz vajat is)
2 kk. só
1 marék dióbél
házi baracklekvár, porcukor
Így készítsd el:
Pirítsd meg a búzadarát a kacsazsíron egy serpenyőben. Folyamatosan keverd, amíg aranybarna nem lesz. Vedd le a tűzről és öntsd fel forró vízzel. Keverd el és fedd le, várd meg, amíg magába szívja a folyadékot a dara és megfelelőre párolódik.
Melegítsd elő a sütőt, majd a diót sütőpapírral bélelt tepsiben pirítsd meg. Hagyd kihűlni és késsel aprítsd fel.
A tésztát forrásban lévő sós vízben főzd meg. Szűrd le és forgasd bele a pirított búzadarába
Tálalhatod lekvárral és a dióval a tetején! Hintsd meg egy kis porcukorral is, ha édesszájú vagy!