Létrehozva: 2023.02.04.

Ettől lesz sokkal finomabb a grízes tészta

Nincs is jobb a nagyi grízes tésztájánál! És most eljött az ideje, hogy te is elkészítsd! Ajándékozd meg vele a családot!

Imádtad a nagyi főztjét? Azok a húslevesek, rántotthúsok, sütemények... De ne maradjon ki a sorból a grízestészta! Ha régen etted ezt a finomságot, itt az ideje, hogy elkészítsd az isteni baracklekváros grízes tésztát! Ezúttal egy kis meglepetést, diót is tehetsz a tetejére. Mutatjuk a fantasztikus receptet:

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 12 dkg búzadara
  • 2,4 dl forró víz
  • 40 dkg széles metélt / nagyi házi tésztája
  • 7 dkg kacsazsír (használhatsz vajat is)
  • 2 kk. só
  • 1 marék dióbél
  • házi baracklekvár, porcukor

Így készítsd el:

  1. Pirítsd meg a búzadarát a kacsazsíron egy serpenyőben. Folyamatosan keverd, amíg aranybarna nem lesz. Vedd le a tűzről és öntsd fel forró vízzel. Keverd el és fedd le, várd meg, amíg magába szívja a folyadékot a dara és megfelelőre párolódik.
  2. Melegítsd elő a sütőt, majd a diót sütőpapírral bélelt tepsiben pirítsd meg. Hagyd kihűlni és késsel aprítsd fel.
  3. A tésztát forrásban lévő sós vízben főzd meg. Szűrd le és forgasd bele a pirított búzadarába
  4. Tálalhatod lekvárral és a dióval a tetején! Hintsd meg egy kis porcukorral is, ha édesszájú vagy!

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek