Megmaradt a szilveszteri virsli? Nagyon unod már megfőzve? Ha ropogós maradt, akkor íme három ötlet, hogyan használd fel ismételten. Mutatjuk a recepteket.
Bundás virsli - (corn dog)
Hozzávalók:
6 dkg búzaliszt
7 dkg kukoricaliszt
0,5 cs sütőpor
1 db tojás
1,2 dl tej
1,5 dkg cukor
1 tk cukor
só, bors
olaj
Így készítsd el:
A tésztához a lisztet és a sütőport, sót és borsot egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd adagold a tejet és keverd simára. Egy magas pohárba öntsd, és tedd be a hűtőbe 1 órára.
Töröld szárazra a virslit, ha szükséges és tűzd fel pálcikákra, majd a lisztben hempergesd meg.
Vedd ki a tésztát, és mártogasd bele a virslit, majd forró olajban süsd 3-4 percig, míg aranybarna nem lesz. Közben többször forgasd meg. Papírtörlőn itasd le. Jó étvágyat!
Mehet a salátába
Hozzávalók:
3 pár virsli
1 konzervkukorica
1 k pohár tejföl
3 ek majonéz
1 kk mustár
1 csip bors
cukor
1 csepp olívaolaj
Így készítsd el:
A tejfölt öntsd ki egy tálba, és adj hozzá borsot, cukrot, mustárt, majonézt és olívaolajat.
A megmaradt virslit karikázd fel, a kukoricát szűrd le és mindent jól keverj össze.
Érdemes egy pár órára a hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat!
Tedd bele leveles tésztába
Hozzávalók:
1 csom leveles tészta
6 pár virsli
1 db tojás
sajt
szezámmag
Így készítsd el:
Engedd ki a leveles tésztát szobahőmérsékleten és nyújtsd ki 0,5 cm vékonyságúra.
Szeleteld fel a tésztát 3 cm-es csíkokra, a virsliket pedig vágd fel három részre, majd göngyöld be a tésztával.
Tepsibe helyezd őket egymás mellé úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Kend meg tojással mindegyik tetejét, és szórj rá kevés reszelt sajtot, vagy szezámmagot.
Előmelegített sütőben 200 C fokon 15-20 perc alatt süsd meg őket.