Szuper recepteket mutatunk, hogyan használd fel a szilveszteri virsliket.
Megmaradt a szilveszteri virsli? Nagyon unod már megfőzve? Ha ropogós maradt, akkor íme három ötlet, hogyan használd fel ismételten. Mutatjuk a recepteket.
A tésztához a lisztet és a sütőport, sót és borsot egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd adagold a tejet és keverd simára. Egy magas pohárba öntsd, és tedd be a hűtőbe 1 órára.
Töröld szárazra a virslit, ha szükséges és tűzd fel pálcikákra, majd a lisztben hempergesd meg.
Vedd ki a tésztát, és mártogasd bele a virslit, majd forró olajban süsd 3-4 percig, míg aranybarna nem lesz. Közben többször forgasd meg. Papírtörlőn itasd le. Jó étvágyat!
Mehet a salátába
Fotó: Mindmegette.hu
Hozzávalók:
3 pár virsli
1 konzervkukorica
1 k pohár tejföl
3 ek majonéz
1 kk mustár
1 csip bors
cukor
1 csepp olívaolaj
Így készítsd el:
A tejfölt öntsd ki egy tálba, és adj hozzá borsot, cukrot, mustárt, majonézt és olívaolajat.
A megmaradt virslit karikázd fel, a kukoricát szűrd le és mindent jól keverj össze.
Érdemes egy pár órára a hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat!
Tedd bele leveles tésztába
Fotó: Mindmegette.hu
Hozzávalók:
1 csom leveles tészta
6 pár virsli
1 db tojás
sajt
szezámmag
Így készítsd el:
Engedd ki a leveles tésztát szobahőmérsékleten és nyújtsd ki 0,5 cm vékonyságúra.
Szeleteld fel a tésztát 3 cm-es csíkokra, a virsliket pedig vágd fel három részre, majd göngyöld be a tésztával.
Tepsibe helyezd őket egymás mellé úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Kend meg tojással mindegyik tetejét, és szórj rá kevés reszelt sajtot, vagy szezámmagot.
Előmelegített sütőben 200 C fokon 15-20 perc alatt süsd meg őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.