Létrehozva: 2023.01.03.

Hihetetlen: tiramisu lett a mákosgubából

Ezt az isteni édességet ne hagyd ki. Tisamisu újragondolva. De hogy kerül ide a mákos guba?

Az idei tél legfinomabb édességének egy kivételes tiramisu receptjét mutatjuk meg. Erre te sem gondoltál még, hogy mákos gubából is könnyedén elkészítheted! Egészen biztos, hogy a család nagy kedvence lesz! Megújult a tiramisu!

Fotó: Mindmegette.hu/ tiramisu

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált mák
  • 6 db kifli
  • 15 dl tej
  • édesítőszer, vagy cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • porcukor

Így készítsd el:

  1. Készítsd el a vaníliapudingot a tejjel és 3 evőkanál cukorral, amit helyettesíthetsz édesítőszerrel is. Gyakran megkeverve hűtsd le, hogy ne álljon össze.
  2. Ha kihűlt, habosítsd fel, vagy turmixold össze, és lassan keverd utána hozzá a mascarponét. Kóstold meg, hogy mennyire édes, ízlés szerint tegyél hozzá még cukrot esetleg.
  3. Keverd hozzá a darált mákot is. A habtejszínt verd fel, és a felét add a krémhez, hogy könnyűvé, lazává váljon.
  4. A maradék tejet önts egy tálba, picit édesítheted. A kifliket karikázd fel.
  5. Állítsd össze a tiramisut! Átlátszó tálba rétegezve rakd a vaníliás tejben áztatott kiflikarikákat, rá egy sor mákos krémet, majd ismét a kiflit és a krémet. 
  6. Addig rakd, míg tart a hozzávaló, de a tetejére krém kerüljön. 
  7. Díszítésnek választhatsz rá tejszínhabot.
  8. Tedd be a hűtőbe, és néhány órát pihentesd.

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek