Ezt az isteni édességet ne hagyd ki. Tisamisu újragondolva. De hogy kerül ide a mákos guba?
Megosztás
Az idei tél legfinomabb édességének egy kivételes tiramisu receptjét mutatjuk meg. Erre te sem gondoltál még, hogy mákos gubából is könnyedén elkészítheted! Egészen biztos, hogy a család nagy kedvence lesz! Megújult a tiramisu!
Hozzávalók:
15 dkg darált mák
6 db kifli
15 dl tej
édesítőszer, vagy cukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
porcukor
Így készítsd el:
Készítsd el a vaníliapudingot a tejjel és 3 evőkanál cukorral, amit helyettesíthetsz édesítőszerrel is. Gyakran megkeverve hűtsd le, hogy ne álljon össze.
Ha kihűlt, habosítsd fel, vagy turmixold össze, és lassan keverd utána hozzá a mascarponét. Kóstold meg, hogy mennyire édes, ízlés szerint tegyél hozzá még cukrot esetleg.
Keverd hozzá a darált mákot is. A habtejszínt verd fel, és a felét add a krémhez, hogy könnyűvé, lazává váljon.
A maradék tejet önts egy tálba, picit édesítheted. A kifliket karikázd fel.
Állítsd össze a tiramisut! Átlátszó tálba rétegezve rakd a vaníliás tejben áztatott kiflikarikákat, rá egy sor mákos krémet, majd ismét a kiflit és a krémet.
Addig rakd, míg tart a hozzávaló, de a tetejére krém kerüljön.