RETRO RÁDIÓ

Hihetetlen: tiramisu lett a mákosgubából

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 01. 03. 11:00

Ezt az isteni édességet ne hagyd ki. Tisamisu újragondolva. De hogy kerül ide a mákos guba?

Az idei tél legfinomabb édességének egy kivételes tiramisu receptjét mutatjuk meg. Erre te sem gondoltál még, hogy mákos gubából is könnyedén elkészítheted! Egészen biztos, hogy a család nagy kedvence lesz! Megújult a tiramisu!

Fotó: Mindmegette.hu/ tiramisu

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált mák
  • 6 db kifli
  • 15 dl tej
  • édesítőszer, vagy cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • porcukor

Így készítsd el:

  1. Készítsd el a vaníliapudingot a tejjel és 3 evőkanál cukorral, amit helyettesíthetsz édesítőszerrel is. Gyakran megkeverve hűtsd le, hogy ne álljon össze.
  2. Ha kihűlt, habosítsd fel, vagy turmixold össze, és lassan keverd utána hozzá a mascarponét. Kóstold meg, hogy mennyire édes, ízlés szerint tegyél hozzá még cukrot esetleg.
  3. Keverd hozzá a darált mákot is. A habtejszínt verd fel, és a felét add a krémhez, hogy könnyűvé, lazává váljon.
  4. A maradék tejet önts egy tálba, picit édesítheted. A kifliket karikázd fel.
  5. Állítsd össze a tiramisut! Átlátszó tálba rétegezve rakd a vaníliás tejben áztatott kiflikarikákat, rá egy sor mákos krémet, majd ismét a kiflit és a krémet. 
  6. Addig rakd, míg tart a hozzávaló, de a tetejére krém kerüljön. 
  7. Díszítésnek választhatsz rá tejszínhabot.
  8. Tedd be a hűtőbe, és néhány órát pihentesd.

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.