
Ettől lesz isteni finom a káposztás tészta, zseniális ez a trükk
Szinte mindenki szereti ezt az egyszerű és olcsó ételt. Sokan úgy vélik, nem lehet nagyon variálni rajta, pedig ez nem így van: nem mindegy a fűszerezés. Mutatjuk, mitől lesz sokkal teltebb a káposzta íze!
Mindenkinek van egy jól bevált receptje a káposztás tészta elkészítésére, de legyen akár édes, akár sós, egy dolog mindegyik változatban közös: ehhez az ételhez sok-sok türelem kell. A reszelt káposzta tökéletesre pirításához ugyanis akár negyven percre is szükség lehet, és közben folyamatosan kevergetni kell. A végeredmény miatt azonban megéri, hiszen ez az olcsó étel isteni finom, a káposzta ráadásul roppant egészséges, igazi téli vitaminforrás.

Hagyományosan sóval pirítjuk a káposztát, és egy kevés bors kerül bele legfeljebb, de emellett érdemes egy kevés őrölt köménnyel is megbolondítani. Ez a különleges fűszer ugyanis kiemeli a káposzta ízét, így sokkal teltebb, finomabb lesz a káposztás tészta. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
- 1/2 kg kockatészta
- 1 kg káposzta
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt fekete bors
- só, olaj
Elkészítés:
- Távolítsd el a káposzta külső leveleit, alaposan tisztítsd meg, majd egy nagylyukú reszelőn reszeld le. Sózd meg, tedd félre egy tálba, és hagyd állni 20-30 percet. Csepegtesd le és nyomkodd ki a levét.
- Közepes lángon, kevés olajjal pirítsd meg egy serpenyőben folyamatos kevergetés mellett; akkor jó, ha már aranybarna a színe. Ekkor fűszerezd a köménnyel és a borssal, majd vedd le a tűzről.
- Főzd ki a tésztát a csomagoláson lévő útmutatás szerint, majd szűrd le, és forgasd össze a káposztával. Pár percig pirítsd őket együtt a serpenyőben, majd tálalhatod is.






