tóth gabi
Szinte mindenki szereti ezt az egyszerű és olcsó ételt. Sokan úgy vélik, nem lehet nagyon variálni rajta, pedig ez nem így van: nem mindegy a fűszerezés. Mutatjuk, mitől lesz sokkal teltebb a káposzta íze!
Mindenkinek van egy jól bevált receptje a káposztás tészta elkészítésére, de legyen akár édes, akár sós, egy dolog mindegyik változatban közös: ehhez az ételhez sok-sok türelem kell. A reszelt káposzta tökéletesre pirításához ugyanis akár negyven percre is szükség lehet, és közben folyamatosan kevergetni kell. A végeredmény miatt azonban megéri, hiszen ez az olcsó étel isteni finom, a káposzta ráadásul roppant egészséges, igazi téli vitaminforrás.
Hagyományosan sóval pirítjuk a káposztát, és egy kevés bors kerül bele legfeljebb, de emellett érdemes egy kevés őrölt köménnyel is megbolondítani. Ez a különleges fűszer ugyanis kiemeli a káposzta ízét, így sokkal teltebb, finomabb lesz a káposztás tészta. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
Elkészítés: