RETRO RÁDIÓ

Isteni sajtos vendégváró szilveszterre

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 12. 29. 11:00

Fantasztikus ez a sós csiga. Szilveszterkor kihagyhatatlan, íme a receptje

Az ünnepek nem csak a bejgliről és a sok édes süti készítéséről szólnak. Szilveszterkor előkerülnek a vendégváró, a sós sütemények, rágcsák is. Egy szuper, sós rúd, vagy néhány sajtos csiga nagyon jól eshetnek a koccintáshoz az év utolsó napján. Íme, egy isteni recept.

Olívás-sajtos csiga

Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók: 

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 20 dkg túró
  • 1 tk só
  • 1 db tojás

töltelékhez:

  • 1 db közepes lila hagyma
  • 15 dkg olívabogyó
  • 10 dkg trappista sajt
    tetejére:
  • 1 db tojás
  • 5 dkg trappista sajt

Így készítsd el:

  1. Pucold meg a hagymát, szűrd le az olívabogyót és vágd nagyobb cikkekre, majd késes aprítóba daráld le őket. A sajtot reszeld le.
  2. Szitáld a lisztet a dagasztógép táljába. Reszeld bele a vajat és dolgoztasd morzsára. Add hozzá az áttört túrót, a sót, tojást és keverd sima tésztává.
  3. Borítsd a lisztet a gyúródeszkára, gyúrd át, majd 50x 35 cm-esre nyújtsd ki. Oszd el rajta az előkészített tölteléket, és a hosszabbik oldalánál fogva tekerd fel és 1 cm szélesre vágd. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd el.  A csigák tetejét kend be, felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal. 
  4. 180 C fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütheted.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.