Létrehozva: 2022.12.29.

Isteni sajtos vendégváró szilveszterre

Fantasztikus ez a sós csiga. Szilveszterkor kihagyhatatlan, íme a receptje

Szerző Sors Edina

Az ünnepek nem csak a bejgliről és a sok édes süti készítéséről szólnak. Szilveszterkor előkerülnek a vendégváró, a sós sütemények, rágcsák is. Egy szuper, sós rúd, vagy néhány sajtos csiga nagyon jól eshetnek a koccintáshoz az év utolsó napján. Íme, egy isteni recept.

Olívás-sajtos csiga

Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók: 

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 20 dkg túró
  • 1 tk só
  • 1 db tojás

töltelékhez:

  • 1 db közepes lila hagyma
  • 15 dkg olívabogyó
  • 10 dkg trappista sajt
    tetejére:
  • 1 db tojás
  • 5 dkg trappista sajt

Így készítsd el:

  1. Pucold meg a hagymát, szűrd le az olívabogyót és vágd nagyobb cikkekre, majd késes aprítóba daráld le őket. A sajtot reszeld le.
  2. Szitáld a lisztet a dagasztógép táljába. Reszeld bele a vajat és dolgoztasd morzsára. Add hozzá az áttört túrót, a sót, tojást és keverd sima tésztává.
  3. Borítsd a lisztet a gyúródeszkára, gyúrd át, majd 50x 35 cm-esre nyújtsd ki. Oszd el rajta az előkészített tölteléket, és a hosszabbik oldalánál fogva tekerd fel és 1 cm szélesre vágd. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd el.  A csigák tetejét kend be, felvert tojással, szórd meg reszelt sajttal. 
  4. 180 C fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütheted.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek