tóth gabi
Amit a boltban akcióban lehet venni, annak általában rossz a minősége, a jobb fajták pedig méregdrágák. Ezért sokan kacérkodnak a gondolattal, hogy idén a szaloncukor házilag készüljön. Szerencsére minden változatra van tuti recept, mutatjuk!
Idén mindennek felment az ára, és ez sajnos elmondható erről a karácsonyi-adventi csemegéről is. Lemondani róla azonban nem kell, a szaloncukor házilag is elkészíthető – és sokkal finomabb is, mint amit a boltban lehet kapni! Mutatunk néhány alapváltozatra könnyű és gyors recepteket, hogy idén igazán különleges legyen ez az édesség. Ugyanis a szaloncukor házilag nem csupán bonyolult konyhai műveletekkel készíthető el, és cukrásznak sem kell hozzá lenned!
Karamellás
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kókuszos
Hozzávalók:
Elkészítés:
Málnás
Hozzávalók
Elkészítés:
Zselés
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egyszerű csokimáz recept:
A legegyszerűbb az, ha tortabevonót gőz felett felolvasztasz, és abba mártod a szaloncukrokat, de kakaóporból is isteni, fényes mázat készíthetsz; ennek a receptjét hoztuk el.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Így csomagold:
Használhatsz selyempapírt, zsírpapírt, kimaradt karácsonyi csomagolópapírt is; de emellett szükséged lesz még szalagokra is. Arra figyelj, hogy bármibe is csomagolod, legyen elég hosszú a csomagolóanyag, hogy el tudd csavarni a két végét, és a saját készítésű szaloncukrod elnyerje a klasszikus formát.