Létrehozva: 2017.12.25.

7 tökéletes reggeli karácsonyra

Hihetetlenül sok finomságot felhalmozunk karácsonykor, de nem mindegy, mit eszünk reggelire. Ilyenkor is valami ünnepit és különlegeset szeretnénk.

A karácsony a szereteten túl az egymásra figyelésről is szól és ebbe a közös evés, a vidám lakomák és a hasunk kényeztetése egyaránt beleillik. Ezt pedig már reggel el kell kezdeni, mivel ez a nap legfőbb étkezése. Valami olyat tegyél az asztalra, ami karácsonyi étel, és amit máskor biztosan nincs időd elkészíteni. Néhány érdekes receptet ajánlunk.

1. Narancsos puding

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb narancs
  • 1 csomag vanília puding
  • 3 dl tejszín
  • Elkészítés:

    Szedd le a narancs héját majd a megtisztított narancsot tedd gyümölcscentrifugába. Használhatsz turmixgépet is csak akkor le kell szűrni a narancspépet. A tejszínt verd fel kemény habbá.                         A narancslevet és a vaníllia krémport keverd össze, majd lassan add hozzá a tejszínhabhoz. Az elkészült krémet tedd poharakba és helyezd a hűtőbe.

    2. Banános palacsinta

    Hozzávalók:

  •     1 db banán
  •     2 db tojás
  •     1 kávéskanál őrölt fahéj
  •      akácméz
  • Elkészítés:

    A banánt tedd egy kisebb edénybe és törd össze villával. Verd fel habosra a tojást és keverd hozzá a fahéjjal együtt. Érdemes 4-5 csepp olajat is beletenni és újra összekeverni. A serpenyőbe önt egy pici olajat és hevítsd fel. A banános masszából egy evőkanálnyit tegyél a serpenyőbe és lapíts szét. Legalább négy egyforma darabot tegyél bele és süsd át mindkét oldalát. Finom akácmézzel, vagy darált dióval érdemes tálalni.

    3. Csokis-kókuszos keksz

    Hozzávalók:

  •  15 dkg liszt
  •  10 dkg étcsokoládé
  •  10 dkg vaj
  •    7 dkg cukor
  •    6 dkg kókuszreszelék
  •    1 tojás
  •    1 teáskanál sütőpor
  •     csipet só
  • Elkészítés:

    A vajat elektromos habverővel keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojást. Fokozatosan dolgozd hozzá a sóval, a sütőporral és a kókusszal vegyített lisztet. Addig keverd, amíg szépen összeáll a massza. Formázz a tésztából diónyi gombócokat, majd kicsit lapítsd le őket. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább 3 centire. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 12 perc alatt süsd arany barnára. Ha kihűlt, mártogasd bele olvasztott csokiba.

    4. Görög tojás

    Hozzávalók:

  •     4 tojás
  •     1/2 csésze paradicsom, felkockázva
  •     1/2 csésze feta sajt, összemorzsolva
  •     1/4 teáskanál szárított oregano
  •     kevés olívaolaj
  • Elkészítés:

    Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Olajozz ki két sütőtálat. Tegyél mindkét sütőtálba negyed-negyed csésze fetát és paradicsomkockát, és keverd össze. Szórd meg friss oreganóval. Üss mindkét sütőtálba két-két tojást, majd szórd meg sóval és frissen őrölt fekete borssal. Süsd 15-17 percig, amíg a tojások fehérje megköt. Ha még folyós, hagyd egy kicsit tovább a sütőben, de vigyázz, hogy a sárgáját ne süsd túl.

    5. Zeller zöldes tepsis tojás

    Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • zellerzöld
  • 1/2 pohár tej
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 evőkanál liszt
  • 8 dkg reszelt sajt
  • vaj
  • Elkészítés:

    Verd fel a tojást habosra és öntsd bele a tejet, majd lassan szórd bele a két kanál lisztet. Tedd bele a szódabikarbónát, sót, apróra darabolt zeller zöldet  és kavard össze. Öntsd bele kivajazott tepsibe, szórd rá a sajtot és tedd 180 fokos sütőbe. 10 perc alatt elkészül. Kockázd fel és tedd pirítósra.

    6. Csokis turmix aszalt szilvával

    Hozzávalók:

  • 2 db banán
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál darált dió vagy mogyoró
  • 1 bögre tej
  • 1 evőkanál méz
  • néhány szem aszalt szilva.
  • Elkészítés:

    Tedd a turmixgépbe a banánt, a darált diót vagy mogyorót. Add hozzá a mézet, a kakaóport, majd a tejet és néhány percen át turmixold össze amíg krémes lesz. Öntsd pohárba. A tetejére tegyél aszalt szilvát és rövid ideig a hűtőszekrényben tárold.

    7. Csokis puding chia maggal.

    Hozzávalók:

  • 2db banán
  • 1 bögre mandulatej
  • 4 evőkanál chia mag.
  • 1 vanillia rúd kikapart magjai
  • 2 evőkanál méz
  • 5-6 szem karamellizált dió.
  • Elkészítése:

    Előző este áztasd bele a chia magot a mandulatejbe. Ha elfelejtetted reggel is elkészítheted, de legalább két órát áztatni kell, hogy kocsonyássá váljon az állaga. A chia mag nagyon hasznos élelmiszer, mert nagy mennyiségben tartalmaz szénhidrátokat, fehérjéket, rostokat és omega-3 zsírsavakat. A kiázott italt önts bele a turmixgépbe a többi alkotórésszel együtt és krémes állagúra készítsd. Öntsd pohárba és a tetejére szórjál karamellizált diót.

     

     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek