1°C
4°C

Etelka, Aletta névnapja

RETRO RÁDIÓ

Hagyma és krumpli a főszerepben, fedezd fel a rösztit

Létrehozva2022. 12. 11. 12:00

Ropogós, hagymás, és nagyon olcsó. A röszti önmagában is isteni, de tálalhatod pörköltekhez, sült húsokhoz is. Ez a gyors recept mindenki kedvence; mutatjuk, hogyan készítsd el ezt az egyszerű ételt!

Sokan nem tudják, mi a különbség a röszti és a tócsni között; pedig a két étel közel sem ugyanaz! Míg a tócsniban a krumpli mellett hangsúlyos a liszt, addig a rösztibe csak minimális, vagy semennyi nem kerül, ráadásul a hagymával is bőségesen kell bánni, amikor összeállítod a tésztát. Ez a ropogós, olcsó krumplis étel mártogatóssal isteni nassolnivaló, de készülhet reggelire, vacsorára is, sőt: akár köretként is megállja a helyét. A röszti azért is szuper fogás, mert a végtelenségig variálhatod: tehetsz bele egy kevés sajtot, zöldfűszereket, de létezik sütőtökös, répás és édesburgonyás változat is. Mi most a liszt nélküli alapreceptet mutatjuk meg.

A házi röszti után mindenki megnyalj a a tíz ujját!
A röszti olcsó, finom, és gyorsan elkészül. Fotó: Aon Prestige Media / Shutterstock

Röszti recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 2 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • só, bors, petrezselyemzöld
  • olaj (a sütéshez)
Rosti,,Swiss,Potato,Pancake,In,Frying,Pan
A legjobb, ha egyben sül meg. Fotó: bonchan / Shutterstock

Elkészítés:

  • Hámozd meg, majd reszeld le a krumplit nagy lyukú reszelőn. Szórj egy csipet sót, majd tedd félre 15-20 percre; ezalatt levet fog engedni. 
  • Nyomkodd ki a krumpli levét, majd tedd egy tálba, üsd rá a tojást, reszeld hozzá a fokhagymagerezdeket és a két fej vöröshagymát. Sózd, borsozd ízlés szerint, tegyél bele egy evőkanál szárított vagy apróra vágott petrezselyemzöldet.
  • Egy serpenyőbe önts olajat; annyi legyen, hogy a sülő rösztit félig ellepje majd. A forró olajban egyengesd el a rösztit: készülhet kisebb darabokban, akár tócsni-formájúra is, de egyben sütve sokkal finomabb. Mindkét oldalát süsd aranybarnára, majd csepegtesd le az olajat. 
  • Sütőben is sütheted, így kevesebb olajra lesz szükséged. Terítsd el vékonyan a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 200 fokon süsd ropogósra.
  • Mártogatóssal tálald.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.