
Hagyma és krumpli a főszerepben, fedezd fel a rösztit
Ropogós, hagymás, és nagyon olcsó. A röszti önmagában is isteni, de tálalhatod pörköltekhez, sült húsokhoz is. Ez a gyors recept mindenki kedvence; mutatjuk, hogyan készítsd el ezt az egyszerű ételt!
Sokan nem tudják, mi a különbség a röszti és a tócsni között; pedig a két étel közel sem ugyanaz! Míg a tócsniban a krumpli mellett hangsúlyos a liszt, addig a rösztibe csak minimális, vagy semennyi nem kerül, ráadásul a hagymával is bőségesen kell bánni, amikor összeállítod a tésztát. Ez a ropogós, olcsó krumplis étel mártogatóssal isteni nassolnivaló, de készülhet reggelire, vacsorára is, sőt: akár köretként is megállja a helyét. A röszti azért is szuper fogás, mert a végtelenségig variálhatod: tehetsz bele egy kevés sajtot, zöldfűszereket, de létezik sütőtökös, répás és édesburgonyás változat is. Mi most a liszt nélküli alapreceptet mutatjuk meg.

Röszti recept
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 2 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes fej vöröshagyma
- só, bors, petrezselyemzöld
- olaj (a sütéshez)

Elkészítés:
- Hámozd meg, majd reszeld le a krumplit nagy lyukú reszelőn. Szórj egy csipet sót, majd tedd félre 15-20 percre; ezalatt levet fog engedni.
- Nyomkodd ki a krumpli levét, majd tedd egy tálba, üsd rá a tojást, reszeld hozzá a fokhagymagerezdeket és a két fej vöröshagymát. Sózd, borsozd ízlés szerint, tegyél bele egy evőkanál szárított vagy apróra vágott petrezselyemzöldet.
- Egy serpenyőbe önts olajat; annyi legyen, hogy a sülő rösztit félig ellepje majd. A forró olajban egyengesd el a rösztit: készülhet kisebb darabokban, akár tócsni-formájúra is, de egyben sütve sokkal finomabb. Mindkét oldalát süsd aranybarnára, majd csepegtesd le az olajat.
- Sütőben is sütheted, így kevesebb olajra lesz szükséged. Terítsd el vékonyan a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 200 fokon süsd ropogósra.
- Mártogatóssal tálald.






