Létrehozva: 2022.12.15.

Bundáskenyér kicsit másképp: imádni fogod ezt a 3 trükköt

Ünnepek alatt is fantasztikus választás a bundás kenyér! Ezekből a receptekből a család minden tagja talál magának egy nagy kedvencet!

A bundás kenyér örök kedvenc. Egyszerű és gyors, és ami nagyon fontos: meleg reggeli! Hűvös téli napokon remek választás, ráadásul sokféleképpen lehet elkészíteni. Mi most három különleges receptet mutatunk: egy édes ízvilágú ünnepi változatot, egy takarékos bundáskenyeret arra az esetre, ha nincs otthon tojás, illetve egy gluténérzékenyeknek szánt receptet. Mindenkire gondoltunk. Ez a három trükk egészen  biztos kielégíti az egész család igényeit.

1. Almás-fahéjas bundáskenyér

Cinnamon,Apple,French,Toast,With,Confectioner,Sugar,On,A,White
Fotó: smwangphoto / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 4 szelet kenyér
  • 2 db tojás
  • 1 db alma
  • 1 mk fahéj
  • 1 tk cukor
  • 1 csipet só
  • kókuszzsír a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Szeleteld fel a kenyeret, az almát mosd meg, pucold meg és reszeld le.
  2. Verd fel a tojást, majd keverd hozzá az almát, sózd, és tedd bele a fahéjat.
  3. Mártsd bele a kenyereket, és forró kókuszzsírban süsd meg őket a szokásos módon aranybarnára.
  4. Díszítheted a tetejét is fahéjjal, esetleg almaszelettel és porcukorral.

Jó étvágyat!

 

2. Gluténmentes fokhagymás bundáskenyér

Mindmegette

Hozzávalók:

  • 4 szelet gluténmentes kenyér
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • színes bors

Így készítsd el:

  1. Pucold meg a fokhagymát, és egy éles kés segítségével vágd fel halszálvékony szeletekre. A tojást sóval és borssal verd fel, majd add hozzá a felvágott fokhagymát.
  2. Mindegyik kenyérszeletet mártsd bele a tojásba, majd a forró olívaolajban süsd aranybarnára. 

Jó érvágyat!


3. Bundáskenyér tojás nélkül

Close,Up,Of,French,Toast,On,A,Wooden,Table.
Fotó: PageSeven / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 4 szelet kenyér
  • 4 dl napraforgó olaj
  • 2 ek kukoricakeményítő vagy csicseriborsó liszt
  • 4 ek tejszín (lehet növényi is)
  • 30 ml tej (lehet növényi is)
  • 1 késhegynyi kurkuma
  • 1 gerezd fokhagyma

 

Így készítsd el:

  1. Keverd össze egy mélytányérban a kukoricakeményítőt és a tejszínt. Add hozzá a kurkumát és a neked megfelelő sót. Ízlés szerint rakhatsz hozzá más fűszereket is, borsot, fokhagymát vagy amit szeret a család.
  2. Ha sűrű lett a bunda, akkor néhány kanál tejjel lazítsd fel.
  3. A kenyereket mártsd bele és forgasd meg benne, mint a hagyományos bundás kenyérnél a tojásba.
  4. Melegítsd meg a serpenyőben lévő olajat, és süsd ki a bundás kenyerek mindkét oldalát.
  5. Tányérra rakj szalvétát és csepegtesd le a kenyerekről a felesleges olajat.
  6. Ízlésesen tálald  a reggelihez!

Jó étvágyat!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek