Bundáskenyér kicsit másképp: imádni fogod ezt a 3 trükköt
Ünnepek alatt is fantasztikus választás a bundás kenyér! Ezekből a receptekből a család minden tagja talál magának egy nagy kedvencet!
Megosztás
A bundás kenyér örök kedvenc. Egyszerű és gyors, és ami nagyon fontos: meleg reggeli! Hűvös téli napokon remek választás, ráadásul sokféleképpen lehet elkészíteni. Mi most három különleges receptet mutatunk: egy édes ízvilágú ünnepi változatot, egy takarékos bundáskenyeret arra az esetre, ha nincs otthon tojás, illetve egy gluténérzékenyeknek szánt receptet. Mindenkire gondoltunk. Ez a három trükk egészen biztos kielégíti az egész család igényeit.
1. Almás-fahéjas bundáskenyér
Hozzávalók:
4 szelet kenyér
2 db tojás
1 db alma
1 mk fahéj
1 tk cukor
1 csipet só
kókuszzsír a sütéshez
Így készítsd el:
Szeleteld fel a kenyeret, az almát mosd meg, pucold meg és reszeld le.
Verd fel a tojást, majd keverd hozzá az almát, sózd, és tedd bele a fahéjat.
Mártsd bele a kenyereket, és forró kókuszzsírban süsd meg őket a szokásos módon aranybarnára.
Díszítheted a tetejét is fahéjjal, esetleg almaszelettel és porcukorral.
Jó étvágyat!
2. Gluténmentes fokhagymás bundáskenyér
Hozzávalók:
4 szelet gluténmentes kenyér
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
színes bors
só
Így készítsd el:
Pucold meg a fokhagymát, és egy éles kés segítségével vágd fel halszálvékony szeletekre. A tojást sóval és borssal verd fel, majd add hozzá a felvágott fokhagymát.
Mindegyik kenyérszeletet mártsd bele a tojásba, majd a forró olívaolajban süsd aranybarnára.
Jó érvágyat!
3. Bundáskenyér tojás nélkül
Hozzávalók:
4 szelet kenyér
4 dl napraforgó olaj
2 ek kukoricakeményítő vagy csicseriborsó liszt
4 ek tejszín (lehet növényi is)
30 ml tej (lehet növényi is)
1 késhegynyi kurkuma
1 gerezd fokhagyma
só
Így készítsd el:
Keverd össze egy mélytányérban a kukoricakeményítőt és a tejszínt. Add hozzá a kurkumát és a neked megfelelő sót. Ízlés szerint rakhatsz hozzá más fűszereket is, borsot, fokhagymát vagy amit szeret a család.
Ha sűrű lett a bunda, akkor néhány kanál tejjel lazítsd fel.
A kenyereket mártsd bele és forgasd meg benne, mint a hagyományos bundás kenyérnél a tojásba.
Melegítsd meg a serpenyőben lévő olajat, és süsd ki a bundás kenyerek mindkét oldalát.
Tányérra rakj szalvétát és csepegtesd le a kenyerekről a felesleges olajat.