
Bundáskenyér kicsit másképp: imádni fogod ezt a 3 trükköt
Ünnepek alatt is fantasztikus választás a bundás kenyér! Ezekből a receptekből a család minden tagja talál magának egy nagy kedvencet!
A bundás kenyér örök kedvenc. Egyszerű és gyors, és ami nagyon fontos: meleg reggeli! Hűvös téli napokon remek választás, ráadásul sokféleképpen lehet elkészíteni. Mi most három különleges receptet mutatunk: egy édes ízvilágú ünnepi változatot, egy takarékos bundáskenyeret arra az esetre, ha nincs otthon tojás, illetve egy gluténérzékenyeknek szánt receptet. Mindenkire gondoltunk. Ez a három trükk egészen biztos kielégíti az egész család igényeit.
1. Almás-fahéjas bundáskenyér

Hozzávalók:
- 4 szelet kenyér
- 2 db tojás
- 1 db alma
- 1 mk fahéj
- 1 tk cukor
- 1 csipet só
- kókuszzsír a sütéshez
Így készítsd el:
- Szeleteld fel a kenyeret, az almát mosd meg, pucold meg és reszeld le.
- Verd fel a tojást, majd keverd hozzá az almát, sózd, és tedd bele a fahéjat.
- Mártsd bele a kenyereket, és forró kókuszzsírban süsd meg őket a szokásos módon aranybarnára.
- Díszítheted a tetejét is fahéjjal, esetleg almaszelettel és porcukorral.
Jó étvágyat!
2. Gluténmentes fokhagymás bundáskenyér

Hozzávalók:
- 4 szelet gluténmentes kenyér
- 2 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- színes bors
- só
Így készítsd el:
- Pucold meg a fokhagymát, és egy éles kés segítségével vágd fel halszálvékony szeletekre. A tojást sóval és borssal verd fel, majd add hozzá a felvágott fokhagymát.
- Mindegyik kenyérszeletet mártsd bele a tojásba, majd a forró olívaolajban süsd aranybarnára.
Jó érvágyat!
3. Bundáskenyér tojás nélkül

Hozzávalók:
- 4 szelet kenyér
- 4 dl napraforgó olaj
- 2 ek kukoricakeményítő vagy csicseriborsó liszt
- 4 ek tejszín (lehet növényi is)
- 30 ml tej (lehet növényi is)
- 1 késhegynyi kurkuma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
Így készítsd el:
- Keverd össze egy mélytányérban a kukoricakeményítőt és a tejszínt. Add hozzá a kurkumát és a neked megfelelő sót. Ízlés szerint rakhatsz hozzá más fűszereket is, borsot, fokhagymát vagy amit szeret a család.
- Ha sűrű lett a bunda, akkor néhány kanál tejjel lazítsd fel.
- A kenyereket mártsd bele és forgasd meg benne, mint a hagyományos bundás kenyérnél a tojásba.
- Melegítsd meg a serpenyőben lévő olajat, és süsd ki a bundás kenyerek mindkét oldalát.
- Tányérra rakj szalvétát és csepegtesd le a kenyerekről a felesleges olajat.
- Ízlésesen tálald a reggelihez!
Jó étvágyat!






