
Soha nem mondanád meg, miből készült ez az istenien illatos őszi sütemény
Könnyű elkészíteni, olcsó, és mennyei illata van. Különleges ízét egy finom, édes és egészséges őszi zöldség adja. Érdemes tenni vele egy próbát!
Hiba lenne azt hinni, hogy a sütőtök csakis a sütőben pirosra sütve mennyei, hiszen még rengeteg finomság készülhet belőle. Mivel az egyik legédesebb zöldségünk, így kiváló desszert alapanyag: fantasztikus süteményeket lehet belőle sütni! Az édes zöldség mellé minimális cukor is elég a tésztába, ráadásul a sütőtök tele van olyan jótékony anyagokkal, melyek támogatják az immunrendszert, és csökkentik a gyulladásos folyamatokat. Ezért, ha igazán egészséges és olcsó süteményt szeretnél enni, készíts isteni sütőtökös muffint!

Sütőtökös muffin
Hozzávalók:
- 30 dkg sütőtök
- 0,5 tk só
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 tk vaníliás cukor
- 0,5 tk őrölt szerecsendió
- 0,5 tk szegfűszeg
- 17 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 6 tk lekvár (birsalma v. szilva v. barack)

Elkészítés:
- Hámozd meg a tököt, kapard ki a magját, majd kockázd fel, és főzd puhára egy kevés sós vízben. Várd meg, míg langyosra hűl, majd pürésítsd turmixgépben vagy botmixerrel.
- Keverd habosra a vajat a cukorral és a tojásokkal, majd add hozzá a fűszereket és a sütőtökös masszát. Ezután mehet bele a sütőporral elkevert liszt. Dolgozd simára a tésztát.
- Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius fokra. Közben egy 12 db-os muffinforma mélyedéseibe tegyél muffinpapírokat, és kanalazd beléjük a tésztát. Forró sütőben 20-25 perc alatt süsd készre.
- Ha kivetted a muffinokat a sütőből, még melegen kend meg a tetejüket a felmelegített lekvárral, de tálalhatod porcukorral a tetejükön is.






