Létrehozva: 2022.11.13.

Most készítsd el a töltött káposztát karácsonyra, rengeteget spórolhatsz

Bár még csak november eleje van, érdemes máris elkészíteni ezt az ünnepi finomságot; és nem csupán amiatt, mert így több időd marad az ünnep előtti hajrában, de azért is, mert a pénztárcád is hálás lesz érte!

A legtöbb családban nincs karácsony töltött káposzta nélkül; de nagyon nem mindegy, hogy mennyibe fog kerülni! Idén jóval drágább a savanyú káposzta, mint a korábbi években, a húsról pedig nem is beszélve. Jó eséllyel a helyzet nem fog decemberig javulni, főleg, hogy ünnepek előtt egyébként is fel szokott menni mindennek az ára. 

Érdemes tehát figyelni az akciókat, és ha most tudsz hozzávaló húst venni olcsón, akkor előre elkészíteni ezt az ünnepi finomságot; hiszen töltött káposzta nélkül nem lehet karácsonyozni! Szerencsére a töltött káposzta fagyasztás után is isteni, sőt, egyesek szerint minél több időt tölt a fagyasztóban, annál finomabb lesz. Legyen szó akár erdélyi, akár szabolcsi töltött káposztáról, érdemes máris elkészíteni; csak arra kell figyelni, hogy az ünnepekig biztonságban legyen, nehogy idő előtt elfogyjon. Mutatjuk a legjobb receptet!

Töltött Káposzta
Fotó:  $hutterstock


Hagyományos töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej savanyú káposzta
  • füstölt sertésborda
  • 1 kg darált sertéscomb
  • 10 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika

 

Elkészítés:

  • A töltelékhez mosd meg alaposan a rizst, majd keverd össze egy nagyobb tálban a darált hússal, az apróra vágott vöröshagymával és a reszelt fokhagymával. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a pirospaprikát. Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat!
  • Kóstold meg a savanyított káposztaleveleket; ha túlságosan savanyú, öblítsd át langyos vízben. Göngyöld beléjük a tölteléket, majd a megmaradt leveleket halmozd egy nagy fazék aljára. Mehet rá a füstölt borda, rá pedig a töltött káposztalevelek. Önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Takard be a tetejét is káposztalevelekkel, majd kezdd el főzni. Miután felforrt, tedd takarékra a lángot, és lassú tűzön egy-másfél órát főzd.

Ha elkészült, várd meg amíg kihűl, majd tedd kisebb dobozokba, és mehet is a fagyasztóba. Hosszú ideig eláll így, de szerencsére karácsony már nincs messze; addigra jócskán összeérnek az ízek. Nem csupán a spórolás miatt érdemes elkészíteni: ha már most megcsinálod a töltött káposztát, több időd marad másra az ünnepek alatt.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Luxuslakást kapott Újpest baloldali polgármestere, hogy ne induljon a választáson

origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

vg.hu

Waberer's: kiderült, ki áll a milliárdos nagybevásárlás mögött

origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk