tóth gabi
Figyelj és lesd el a titkot: most megmutatjuk, mitõl lesz tökéletes a töltött káposztád!
A töltött káposzta alapreceptjét mindenki könnyen elkészítheti, de most megmutatjuk, hogy tudsz tökéletes töltelékeket tekerni ehhez a finom, hagyományos ételhez.
A legnagyobb titok a megfelelő töltelék elkészítésében és annak feltekerésében rejlik.
A levelekbe kerülő töltelék alapmasszájának mennyiségét mindig igazítsd a levél méretéhez. Ahhoz, hogy egyben maradjanak a töltelékek, fontos, hogy kisebb mennyiséget tegyél minden levélbe, főzés közben ugyanis megnő a térfogata és kitölti a levelet.
a töltelékhez
az elkészítéshez
1. Vágd ki a káposzta torzsáját és főzd 5 percig egészben.
2. Készítsd el a tölteléket az apróra vágott és a vajon megpárolt hagymából és a többi hozzávalóból.
3. A megfőzött káposztalevelek vastag erét kivágva maroknyi tölteléket rakj a levél alsó részére, hajtsd be a két oldalát, majd tekerd fel a töltelékkel a levelet.
4. A megmaradt káposztát vágd fel vékonyan és tedd az edény aljára, majd a töltelékek következnek. Öntsd fel vízzel elkevert sűrített paradicsommal és tedd bele a fűszereket.
5. Főzd kb. egy órát. Tálald tejföllel és friss kaporral.