Létrehozva: 2022.11.24.

Árstopos krumplisaláta az ünnepi asztalra

Isteni ez a recept, neked is meg kell ismerned! Árstopos krumplisaláta, fantasztikus finom lesz a karácsonyi időszakban.

Szerző Sors Edina

Az árstopos krumplisaláta fantasztikus köret, mindenképp készítsd el! A karácsonyi menü kihagyhatatlan része a Bécsi burgonyasaláta. Nagyon egyszerű és igazán ízletes étel, az asztalon is ízlésesen mutat. Íme a recept.

Fotó: mindmegette.hu Árstopos krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 1,2 kg krumpli
  • 2 db sonkahagyma
  • 6 ek olaj
  • 2,5 dl zöldségalaplé
  • 4 ek fehérborecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 pár bécsi virsli
  • 0,5 csokor metélőhagyma
  • só, bors
  • 1 ek mustár
  1. Így készítsd el:
  2. Mosd meg a burgonyát, főzd meg kb. 20-30 perc alatt puhára. Hámozd meg, majd karikázd fel. A hagymát vágd apróra, majd olajon párold üvegesre, öntsd fel az alaplével, és adj hozzá 1 ek borecetet. Forgasd bele a krumplit, és kis lángon főzd, amíg fel nem szívja a folyadékot.
  3. Tisztítsd meg a fokhagymát zúzd össze. A virslit és a metélő hagymát vékonyan karikázd fel. Az öntethez egy tálban keverd ki a maradék 3 ek borecetet egy kevés őrölt borssal és sóval, valamint fokhagymával, mustárral és a maradék 5 ek olajjal. 
  4. Add hozzá a metélőhagyma felét. majd óvatosan forgasd bele a krumplit és a virslit.
  5. Hagyd pihenni a salátát , hogy az ízek összeérjenek. Szórd a tetejére a maradék metélőhagymát.

Jó étvágyat!

Tipp:

Természetesen a virslit ki is hagyhatod a salátából, ha esetleg spórolni szeretnél.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek