Az árstopos krumplisaláta fantasztikus köret, mindenképp készítsd el! A karácsonyi menü kihagyhatatlan része a Bécsi burgonyasaláta. Nagyon egyszerű és igazán ízletes étel, az asztalon is ízlésesen mutat. Íme a recept.
Hozzávalók:
1,2 kg krumpli
2 db sonkahagyma
6 ek olaj
2,5 dl zöldségalaplé
4 ek fehérborecet
1 gerezd fokhagyma
3 pár bécsi virsli
0,5 csokor metélőhagyma
só, bors
1 ek mustár
Így készítsd el:
Mosd meg a burgonyát, főzd meg kb. 20-30 perc alatt puhára. Hámozd meg, majd karikázd fel. A hagymát vágd apróra, majd olajon párold üvegesre, öntsd fel az alaplével, és adj hozzá 1 ek borecetet. Forgasd bele a krumplit, és kis lángon főzd, amíg fel nem szívja a folyadékot.
Tisztítsd meg a fokhagymát zúzd össze. A virslit és a metélő hagymát vékonyan karikázd fel. Az öntethez egy tálban keverd ki a maradék 3 ek borecetet egy kevés őrölt borssal és sóval, valamint fokhagymával, mustárral és a maradék 5 ek olajjal.
Add hozzá a metélőhagyma felét. majd óvatosan forgasd bele a krumplit és a virslit.
Hagyd pihenni a salátát , hogy az ízek összeérjenek. Szórd a tetejére a maradék metélőhagymát.
Jó étvágyat!
Tipp:
Természetesen a virslit ki is hagyhatod a salátából, ha esetleg spórolni szeretnél.