RETRO RÁDIÓ

Árstopos krumplisaláta az ünnepi asztalra

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 11. 24. 16:30

Isteni ez a recept, neked is meg kell ismerned! Árstopos krumplisaláta, fantasztikus finom lesz a karácsonyi időszakban.

Az árstopos krumplisaláta fantasztikus köret, mindenképp készítsd el! A karácsonyi menü kihagyhatatlan része a Bécsi burgonyasaláta. Nagyon egyszerű és igazán ízletes étel, az asztalon is ízlésesen mutat. Íme a recept.

Fotó: mindmegette.hu Árstopos krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 1,2 kg krumpli
  • 2 db sonkahagyma
  • 6 ek olaj
  • 2,5 dl zöldségalaplé
  • 4 ek fehérborecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 pár bécsi virsli
  • 0,5 csokor metélőhagyma
  • só, bors
  • 1 ek mustár
  1. Így készítsd el:
  2. Mosd meg a burgonyát, főzd meg kb. 20-30 perc alatt puhára. Hámozd meg, majd karikázd fel. A hagymát vágd apróra, majd olajon párold üvegesre, öntsd fel az alaplével, és adj hozzá 1 ek borecetet. Forgasd bele a krumplit, és kis lángon főzd, amíg fel nem szívja a folyadékot.
  3. Tisztítsd meg a fokhagymát zúzd össze. A virslit és a metélő hagymát vékonyan karikázd fel. Az öntethez egy tálban keverd ki a maradék 3 ek borecetet egy kevés őrölt borssal és sóval, valamint fokhagymával, mustárral és a maradék 5 ek olajjal. 
  4. Add hozzá a metélőhagyma felét. majd óvatosan forgasd bele a krumplit és a virslit.
  5. Hagyd pihenni a salátát , hogy az ízek összeérjenek. Szórd a tetejére a maradék metélőhagymát.

Jó étvágyat!

Tipp:

Természetesen a virslit ki is hagyhatod a salátából, ha esetleg spórolni szeretnél.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.