Ez a süti lesz a tél kedvence, tarol a tejfölös meggyes-mákos szelet
A hideg, borongós őszi napokon nincs is jobb, mint egy finom illatú, omlós sütemény. Az sem elhanyagolható szempont, hogy gyorsan elkészül: a tejfölös meggyes-mákos szelet tehát tökéletes választás. Mutatjuk a receptet!
Az őszi-téli hónapok egyik legnépszerűbb alapanyaga a mák; de nem csak a bejglibe kerülhet, hanem egyszerűbb, kevert süteményekbe is. A tejfölös meggyes-mákos szelet gyorsan elkészül, nem kell bele túlságosan sok mák, így olcsó is, ráadásul gyorsan is elkészül. Az ízek együtt különleges harmóniát alkotnak, így érdemes tenni vele egy próbát, még akkor is, ha ilyentájt már csak fagyasztott vagy konzerv meggyhez lehet jutni.
Keverd össze a meggyet az 1 evőkanál cukorral, és tedd félre, míg elkészíted a tésztát.
A tojást és a vajat a 2,5 dkg cukorral keverd habosra, majd reszeld bele a citromhéjat. Szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd alaposan keverd ki úgy, hogy felváltva adagolod bele a tejet, a mákot és a fahéjat.
A masszát öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd hintsd meg a zsemlemorzsával. A meggyből finoman nyomkodd ki a levet, és szórd meg vele a tésztát.
190 Celsius fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd készre. Ha kihűlt, vágd kockákra, majd porcukorral megszórva tálald.