
Három egyszerű őszi sütemény, amit sütni sem kell
Nem kell a sütőt használni, mégis isteni sütiket készíthetsz. Íme három recept.
Három szuper receptet mutatunk, olyan desszertek ezek, amiktől összefut a nyál a szádban. Garantáltan az egész család kedvencei lesznek.
1. Csokitorta pohárban

Hozzávalók:
- 10 dkg datolya
- 6 dkg őrölt dió
- 1 csipet só
Krémhez:
- 1 db avokadó
- 3 ek kakaó por
- 3 dkg vaj vagy kókuszolaj
- 5 dkg cukor vagy édesítőszer
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só
tetejére:
- dió
Így készítsd el:
Datolyát a dióval és a sóval tedd az aprítóba, és keverd egyneművé. Az alapot tedd 3 pohár aljába. Vágd ketté az avokádót, távolítsd el a magját és kapard ki a húsát. Robotgéppel keverd krémmé az avokádót a kakaóval, kókuszolajjal, cukorral vaníliával és sóval. Ezt kanalazd rá a datolyás alapra, és szórd rá a diót.
Jó étvágyat!
2. Mini gyümölcskosárkák

Hozzávalók:
tésztához:
- 15 szem datolya
- 60g mogyoróvaj
- 1 csipetnyi só
- 60 g dió
- 50 g mandula és mogyoró vegyesen, durván felaprítva
- 2 ek chiamag
töltelékhez:
- 200 g krémsajt
- 2 dl kókusztej
- 1 ek méz
tetejére gyümölcsök a díszítéshez
Így készítsd el:
- Öntsd a datolyát, a mandulavajat, a vaníliát, sót és a diót egy konyhai robotgépbe, majd turmixold össze. Amikor tészta állagú, öntsd át az egészet egy tálba, add hozzá a chiamagot, a mandulával elkevert földimogyorót. Gyúrd jól össze az egészet.
- Gyúrás után egy nagyobb tészta-labdát kapsz, ami formázható. Szedd apróbb adagokra, és béleld ki vele a muffinforma mélyedéseit. Tedd a mélyhűtőbe 2 órára, hogy megdermedjenek.
- Míg hül a kosárka alapja, melegítsd fel a kókusztejet, de ne forrald! Majd vedd le a tűzről és keverj bele krémsajtot és mézet.
- Robotgéppel verd fel az egészet, majd keverd bele az apróra vágott gyümölcsöt. Kanál segítségével osszd el a töltelékes muffinból kivett kosárkákban.
- Dízsítsd gyümölcsökkel.
Jó étvágyat!
3. Gyümölcsös joghurttorta

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg darált keksz (legyen csokis is benne)
- 100 g margarin
Citromos réteg:
- 500 g joghurt
- 150 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 50 ml víz
- 16g zselatin
- 200 ml tejszínhab
Gyümölcsréteg:
- 250 g epres joghurt
- 150 g porcukor
- 160 g erdei gyümölcs
- 50 ml víz
- 16 g zselatin
- 200 ml tejszínhab
Így készítsd el:
- Daráld le a kekszet és morzsold össze. Adj hozzá margarint és morzsold el a keksszel. Egy 24 cm-es tortaformát bélelj ki sütőpapírral és nyomkodd az aljába a masszát.
- A citromos réteghez keverd össze a joghurtot, a porcukrot, a citrom levét és reszelt héját. 50 ml vizet forralj fel, a tűzről levéve add hozzá a zselatint és keverd, amíg el nem olvad. Ha langyosra hűlt, add hozzá a joghurthoz. a tejszínt verd kemény habbá és óvatosan forgasd a krémbe. Öntsd a kekszes alapra és tedd a hűtőbe legalább 1 órára.
- Gyümölcsös réteg: ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, olvaszd fel és passzírozd át szűrön. Keverd össze a gyümölcsöt, a joghurtot és a porcukrot. 50 ml vizet forralj fel ismét, a tűzről levéve a zselatint és keverd addig, amíg el nem olvad, majd hűtsd langyosra és alaposan keverd a joghurt krémbe. A tejszínt verd kemény habbá és óvatosan forgasd a joghurtos masszába. Öntsd a krémet a citromos réteg tetejére és tedd a hűtőbe pár órára, de legjobb, ha egész éjszakára. Ha megszilárdult a torta, egy kés segítségével óvatosan válaszd el a formától és már tálalhatod is.
Jó étvágyat!






