kulcsár edina
Ha szereted ezt a ropogósra sütött finomságot, akkor jó hírünk van: valójában nem is olyan egészségtelen a bacon, mint gondolnánk.
Sokkal finomabb vele a tojásrántotta és a tükörtojás, de sütés-főzésnél is isteni hozzávaló: a bacont nincs ember, aki ne szeretné, ez a mennyei eledel milliók kedvence világszerte.
Mivel igencsak zsíros ételről van szó, sokan inkább kihagyják a menüből, hiszen a túlzott zsírfogyasztás ártalmas a szív- és érrendszerre, ráadásul hizlal is. Azonban mértékkel fogyasztva a bacon egyáltalán nem ártalmas, sőt, diétázók is bátran fogyaszthatják, hiszen két szelet ropogósra sült baconben mindössze 86 kalória található, emellett pedig az ajánlott napi zsírbevitel tíz százalékát fedezi – így időnként egy baconös reggeli nem árt, sőt! A bacon erősíti a csontokat és az izmokat is, így mértékkel fogyasztva kifejezetten jót tesz a szervezetnek.
Fontos azonban, hogy ha bacont fogyasztunk, az minőségi legyen. A jó baconhöz nem kell állományjavító és tartósítószer, hiszen füstöléssel és sózással tartósítják. Érdemes tehát alaposan megnézni az összetevőket, mielőtt a kosárba tennénk. Érdemes kerülni a füstaromával készült darabokat is, hiszen a hagyományos füstölésű bacon sokkal finomabb.
Teheted pizzára, szendvicsbe, hamburgerbe, vagy klasszikusan a tojásreggelihez, kisütve. Ennél azonban sokkal több lehetőség van a baconben, főzésnél, sütésnél is isteni hozzávaló. Mutatunk egy receptet, amit a diétádba is beiktathatsz!
Hozzávalók (4 főre)
Elkészítés: