A magyar katonák helyt álltak Koszovóban

POLITIK
4 éve

Feltette a nagy kérdést szalonnaügyben egy dietetikus, itt az örömteli válasz

Sokan imádják ezt az emberes kaját, de joggal tartanak tõle: hiszen rengeteg zsírt tartalmaz. Egy dietetikus viszont most mindent tisztába tesz a szalonnával kapcsolatban...

Mindenki imádja reggelire a baconös tojást, de a vékonyra szeletelt szalonna ebédhez is tökéletes, akár húsok göngyöléséhez, akár különleges egytálételekhez. Csakhogy ebből a csemegéből két vékony szelet hetven kalóriát és két gramm telített zsírt tartalmaz, nem csoda, hogy sokan inkább óvakodnak tőle. A dietetikusok óvatosan bánnak a kérdéssel, de egyikük most nyilatkozott szalonnakérdésben a Huffington Postnak – és döbbenetes, amit feltárt.

A táplálkozási szakértő, Nikki Ostrower elmondta, hogy nem érdemes teljesen kizárni az étkezésből a szalonnát, de vigyázni kell vele: inkább csak kiegészítőként fogyasztani, és úgy sem rendszeresen. Ugyanis rengeteg zsírt tartalmaz: két vékony szeletben benne van a napi ajánlott zsírbevitel tíz százaléka. Emellett pedig tele van koleszterinnel is.

Azt is elárulta, milyen mennyiségben érdemes a szalonnát fogyasztani. Szerinte ez egyénenként változó: míg egy fiatalabb ember számára heti két szelet bacon még teljesen rendben van, másnak a havi két szelet az ideális. De az sem mindegy, milyen az a szalonna, amit megeszünk.

Fontos, hogy nitrátmentes legyen a szalonna, és érdemes a szabad tartásban felnevelt, legeltetéssel táplált malacokra hajtani. Ugyanis a nagyipari hústermelés során az állatok szójababot és kukoricát esznek a disznók, aminek köszönhetően a húsukban extrém magas lesz az omega6 többszörösen telítetlen zsírsavak mennyisége. A szabadtartású disznók ezzel szemben sok zöldet esznek, így az ő húsukban a kevésbé káros omega3 zsírsav kerül túlsúlyba.

Sokat számít, hogyan készíted el a bacont: sütve a legegészségesebb, méghozzá zsiradék hozzáadása nélkül, forró serpenyőben. A táplálkozási szakértő azt javasolja, hogy ne önmagában fogyaszd: tojással vagy édesburgonyával a legjobb, de ha különlegességre vágysz, elkészítheted avokádóval is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mindössze 17 évesen világbajnok lett Márton Luana

origo.hu

Ezért halhatott meg Suhajda Szilárd a Mount Everesten

mindmegette.hu

Így melegítsd fel a pizzát, és olyan lesz, mintha frissen sült volna

magyarnemzet.hu

Mbappé bejelentette, melyik csapatnál játszik a következő idényben

mindmegette.hu

Indul a poloskainvázió – így védekezhetünk a büdösbogár ellen

hirtv.hu

Lindsey Graham szenátor szerint a legjobb módja a pénz elköltésének, ha oroszok halnak meg

origo.hu

Döbbenetes dolgot árult el magáról Köllő Babett

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2023. május 29-június 4.: a Mérleg Hold békét, a Nyilas telihold lobbanékony hangulatot hoz

ripost.hu

Megrázó vallomást tett a családanya: "az orvosok kétszer is elhajtottak, most pedig már csak egy hetem van hátra"

ripost.hu

Ne dobd ki a használt teafiltert, nyáron életmentő lehet

ripost.hu

Elképzelhetetlen fájdalom: két testvérét meg tudták menteni a szüleik, de az angyalarcú 5 éves kislány meghalt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Indul a lecsószezon! Mutatjuk a legfinomabb verziót

FAZÉK

Kiderült hány nap alatt lesz tökéletes a kovászos uborka

FAZÉK

Göngyöld fel a cukkinit! Szuper receptet mutatunk

FAZÉK

Most akkor kell napsütés a kovászos uborkának vagy sem, meglepő a válasz

FAZÉK

Íme az olcsó eperlekvár receptje, amit még a nagyi is megirigyelne

FAZÉK

Eldőlt az örök kérdés: benne hagyhatjuk-e a fakanalat az ételben főzés közben?

FAZÉK

Őrület a Balatonon: itt a sajtos-tejfölös lángos ízű fagyi

FAZÉK

Íme a trükk, amitől igazán ropogós lesz a csirkeszárny