Ha valami nagyon mást szeretnél most a vendégeknek adni, mint a hagyomásnyos palacsinta, akkor adunk pár ötletet. Ezt a három palacsinta receptet tuti nem próbáltad még! Pedig isteni finomak és különlegesek. Minden családtag és barát meg fogja találni a neki tetsző szuper édességet. Íme a receptek:
1. Marrokói palacsinta
Hozzávalók:
20 dkg búzadara
10 dkg liszt
1 tk cukor
1 csomag sütőpor
1 dkg élesztő
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 csipet sáfrány
5 dk víz
méz vaj
Így készítsd el:
Tedd bele a mixerbe az összes hozzávalót, és nagyjából 3 percig mixeld. A tésztát 1 órán át letakarva pihentesd.
Nem túl forró serpenyőbe, néhány kanálnyi tésztát adagolj, és lassú tűzön süsd.
Amint a kis buborékok megjelennek a tetején, már jó úton haladsz, de akkor készül el a tészta, amikor a nedvesség a tetején eltűnik.
Csak az egyik oldalát süsd meg!
Mézzel olvasztott vajjal tálalhatod.
2. Bögrés francia palacsinta narancsszósszal
Hozzávalók:
2 bögre tej
2 bögre liszt
1 bögre habtejszín
5 db tojás
5 dkg vaj
0,% bögre cukor
2 ek narancslikőr
1 cs vaníliacukor
1 csipet só
Töltelékhez:
25 dkg krémtúró (vaníliás, mazsolás is lehet)
2,5 dl tejföl
1 pohár porcukor
1/2 pohár apró mogyoró
Szószhoz:
12 dkg vaj
1/2 pohár cukor,
1/2 pohár narancslé
1/3 pohár narancslikőr
2 kk kukoricakeményítő
4 kk citromlé
narancs a tetejére
Így készítsd el:
Verd fel a tojást egy tálba, add hozzá a cukrot, a sót, a vanília cukrot, a tejszínt, a narancslikőrt, a lisztet, jól keverd össze, majd a tejet szakaszosan öntsd hozzá, amíg a tészta folyékony állagú nem lesz, az olvasztott vajat, pedig a végén add hozzá.
Takard le és pihentesd 30 percen keresztül.
A sütéshez kevés vajat melegíts a serpenyőben, majd a szokásos módon süsd ki a palacsintákat. Óvatosan fordítsd át, és amint kész csúsztasd a tányérra.
A töltelékhez keverd simára a túrót a tejfölt és a cukrot. Add hozzá a mogyorót. Minden palacsintára tegyél 3 evőkanállal a töltelékből és tekerd fel.
A szószhoz egy lapos serpenyőben olvaszd meg a vajat, állandó keverés mellett add hozzá a cukrot, és ki lángon addig melegítsd, amíg aranybarna lesz. Öntsd hozzá a likőrt és a narancslevet. Keverd el a citromlevet keményítővel, és add hozzá a szószhoz. Forráspontig, állandó keverés mellett hevítsd. A palacsinták tetejére rakhatsz narancs karikákat és öntsd le a forró szósszal.
3. Crumpet, angol palacsinta
Hozzávalók:
1,4 dkg száraz élesztő
1,2 dl víz
1 dkg cukor
1,5 l tej
12 dkg vaj
25 dkg liszt
2 db tojás
2 csipet só
Így készítsd el:
Melegítsd fel a vizet, majd keverd össze az élesztővel és a cukorral. Hagyd állni 5 percig. Melegítsd fel a tejet, add hozzá a vajat, és melegítsd addig, amíg a vaj elolvad.
A lisztet közepes keverőtálba mérd, add hozzá a sót.
Add hozzá a liszthez az élesztős vizet, a tojásokat a tejet, és keverd csomómentesre. Hagyd a tésztát letakarva állni 30 percen keresztül.
Vajjal kikent teflonos serpenyőbe kanalazz a tésztából, közepes lángon süsd meg mindkét oldalát.