Hihetetlen finom palacsinták receptjeit ismerheted most meg. Tuti nem bánod meg, hogy eltérsz a megszokottól.
Ha valami nagyon mást szeretnél most a vendégeknek adni, mint a hagyomásnyos palacsinta, akkor adunk pár ötletet. Ezt a három palacsinta receptet tuti nem próbáltad még! Pedig isteni finomak és különlegesek. Minden családtag és barát meg fogja találni a neki tetsző szuper édességet. Íme a receptek:
1. Marrokói palacsinta
Fotó: Shutterstock / Shutterstock
Hozzávalók:
20 dkg búzadara
10 dkg liszt
1 tk cukor
1 csomag sütőpor
1 dkg élesztő
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 csipet sáfrány
5 dk víz
méz vaj
Így készítsd el:
Tedd bele a mixerbe az összes hozzávalót, és nagyjából 3 percig mixeld. A tésztát 1 órán át letakarva pihentesd.
Nem túl forró serpenyőbe, néhány kanálnyi tésztát adagolj, és lassú tűzön süsd.
Amint a kis buborékok megjelennek a tetején, már jó úton haladsz, de akkor készül el a tészta, amikor a nedvesség a tetején eltűnik.
Csak az egyik oldalát süsd meg!
Mézzel olvasztott vajjal tálalhatod.
2. Bögrés francia palacsinta narancsszósszal
Fotó: Shutterstock / Shutterstock
Hozzávalók:
2 bögre tej
2 bögre liszt
1 bögre habtejszín
5 db tojás
5 dkg vaj
0,% bögre cukor
2 ek narancslikőr
1 cs vaníliacukor
1 csipet só
Töltelékhez:
25 dkg krémtúró (vaníliás, mazsolás is lehet)
2,5 dl tejföl
1 pohár porcukor
1/2 pohár apró mogyoró
Szószhoz:
12 dkg vaj
1/2 pohár cukor,
1/2 pohár narancslé
1/3 pohár narancslikőr
2 kk kukoricakeményítő
4 kk citromlé
narancs a tetejére
Így készítsd el:
Verd fel a tojást egy tálba, add hozzá a cukrot, a sót, a vanília cukrot, a tejszínt, a narancslikőrt, a lisztet, jól keverd össze, majd a tejet szakaszosan öntsd hozzá, amíg a tészta folyékony állagú nem lesz, az olvasztott vajat, pedig a végén add hozzá.
Takard le és pihentesd 30 percen keresztül.
A sütéshez kevés vajat melegíts a serpenyőben, majd a szokásos módon süsd ki a palacsintákat. Óvatosan fordítsd át, és amint kész csúsztasd a tányérra.
A töltelékhez keverd simára a túrót a tejfölt és a cukrot. Add hozzá a mogyorót. Minden palacsintára tegyél 3 evőkanállal a töltelékből és tekerd fel.
A szószhoz egy lapos serpenyőben olvaszd meg a vajat, állandó keverés mellett add hozzá a cukrot, és ki lángon addig melegítsd, amíg aranybarna lesz. Öntsd hozzá a likőrt és a narancslevet. Keverd el a citromlevet keményítővel, és add hozzá a szószhoz. Forráspontig, állandó keverés mellett hevítsd. A palacsinták tetejére rakhatsz narancs karikákat és öntsd le a forró szósszal.
3. Crumpet, angol palacsinta
Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
1,4 dkg száraz élesztő
1,2 dl víz
1 dkg cukor
1,5 l tej
12 dkg vaj
25 dkg liszt
2 db tojás
2 csipet só
Így készítsd el:
Melegítsd fel a vizet, majd keverd össze az élesztővel és a cukorral. Hagyd állni 5 percig. Melegítsd fel a tejet, add hozzá a vajat, és melegítsd addig, amíg a vaj elolvad.
A lisztet közepes keverőtálba mérd, add hozzá a sót.
Add hozzá a liszthez az élesztős vizet, a tojásokat a tejet, és keverd csomómentesre. Hagyd a tésztát letakarva állni 30 percen keresztül.
Vajjal kikent teflonos serpenyőbe kanalazz a tésztából, közepes lángon süsd meg mindkét oldalát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.